artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 8. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes gyümölcsleves

Sokmagvas rántott jércemell petrezselymes, vajas burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Gundel palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Óvodafejlesztés a berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsődében című TÁMOP-os pályázat sajtótájékoztatójára 2013. november 26-án került sor Berettyóújfalu Város Polgármesterei Hivatala kistermében, ahol a projekt részleteiről kaptunk részletes információkat.

 

 

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere beszédében a projekt fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, egy önkormányzat számára azért lényeges egy ilyen pályázaton való részvétel, mert az elmúlt időszakban az önkormányzatok feladatrendszere nagyban átalakult, a város oktatási, nevelési, egészségügyi intézményhálózata összezsugorodott. Gyermekfelügyeletei-és nevelési intézményként egyedül a bölcsőde és az óvoda maradt a város fenntartásban. Éppen ezért minden olyan pályázat, amely ennek a rendszernek a fejlesztését szolgálja, nem csak az önkormányzatnak és az ott dolgozóknak, hanem a gyermekeknek és a szüleiknek is fontos.

Polgármester úr kiemelte, hogy a gyermekek felügyelete, nevelése a szülők részéről egy komoly bizalmi kérdés és ezt a bizalmat meg kell szolgálni, minden lehetőséget meg kell ragadni a fejlesztésekkel kapcsolatban. Jelen pályázat, közel 100 millió forintos nagyságrenddel elsősorban a szakmai munka, a pedagógus-gyermek- szülő kapcsolat elmélyítését szolgálja, de egy része például a játszótéri eszközök fejlesztésére is fordítható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Török Istvánné, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője, a projekt szakmai vezetője örömét fejezte ki, hogy lehetőség nyílt ebben a pályázatban részt venni, ugyanis ekkora nagy összeget még nem sikerült elnyernie az óvodának és bölcsődének.

Intézményvezető asszony három mérföldkőben vázolta fel a projektet. Első lényeges elem, hogy az óvodapedagógusoknak és a nevelést közvetlen segítő alkalmazottaknak olyan lehetőségük nyílt szakmai tudásuk, munkájuk fejlesztésére, amire eddig nem volt példa. 14 turnusban, 7.600 órában folyik a pedagógiai és módszertani továbbképzés, amivel a nevelés színvonala növelhető. Ilyen például a tehetséggondozás, a mozgásfejlesztés, a tanügyigazgatás, a környezeti nevelés, multikulturális nevelés, a konfliktuskezelés, ön-és társismeret. Török Istvánnétól megtudtuk, hogy a projekt részei a minősített programok, jógyakorlatok is, amelyben minden tagintézmény részt vesz. Ezek más intézményektől szabadon vásárolhatók, illetve eladhatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Második fontos pontja a pályázatnak az, hogy ennyi forrás eddig nem volt arra, hogy a családok közelebb kerüljenek az óvodához, illetve bölcsődéhez. Ilyen elemek a családi napok, valamint a szülői fórumok voltak, amelyek már megvalósításra kerültek.

Harmadik mérföldkőnek a projektvezető azt emelte ki, hogy a személyi feltételek mellett lényeges a tárgyi, infrastrukturális feltételek gyarapodása, javulása is. Ebben a pályázatban erre is van lehetőség, minden tagintézményben telepítésre kerültek az EU szabályoknak megfelelő udvari játékok.

Ezt követően Szénási Zsanett projektmenedzser mutatta be a pályázat pénzügyi, illetve a megvalósítással kapcsolatos részleteit.

You have no rights to post comments