artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A nyár egyértelműen a fesztiválok ideje, elég kevés ilyenkor a koncert a klubokban. A Parola Pinceklub is általában zenekari próbáknak vagy klubesteknek ad otthont ebben az időszakban, de egy jó hangulatban eltelt pop punk buli megtörte a csendet. Augusztus 3-án városunkba látogatott egy mátészalkai, valamint egy esztergomi csapat. Az utóbbi énekesével, Takács Istvánnal, azaz Takival készítettem egy rövidke interjút.

Üdv! Kérlek, mutasd be a zenekart!

Sziasztok! Mi vagyunk a Have No Clue Esztergomból. Gyors pop punkot játszunk, és a lendületes muzsikánkat szeretnénk a lehető legtöbb helyen prezentálni is. 2012-es tavaszi alakulásunk óta kiadtunk 2 kislemezt és egy single-t – melyhez videóklipet is forgattunk – továbbá túl vagyunk kb. 40 koncerten. Imádunk zenélni, koncertezni, új arcokat megismerni és természetesen bulizni. Szerencsére a fenti dolgok kézen fogva járnak, így nagyon szerencsésnek érezhetjük magunkat.

Koncerteztetek-e már az ország keleti részén? Ha igen, milyen tapasztalatokat szereztetek?

A Dunától keletre eddig Kecskeméten, Egerben és Szegeden is játszottunk, de a szigorúan vett Kelet-Magyarországon eddig csak 3 alkalommal voltunk a bandával (Debrecen, Hajdúböszörmény és Berettyóújfalu). A tapasztalatok baromi jók, sokkal többet szeretnénk errefelé járni, ugyanis eddig minden szempontból csak pozitív tapasztalatok értek minket. Alapból sok zenész haverunk van az ország ezen részéből, szóval már csak a buli miatt is szívesen jövünk, de a koncert tapasztalatok még rátettek erre vagy száz lapáttal. Úgy látjuk, az emberek nyitottak a zenénkre és ez rengeteg energiát ad nekünk.

Augusztus 3-án a Parola Pinceklubban játszottatok. Milyen volt a buli? Hogy tetszett az újfalui színtér?

Na, a válaszunkra most tuti azt fogjátok mondani, hogy kamu és csak „jófejkedésből” írtuk, de NEM! Életünk eddigi legjobb koncertje volt a berettyóújfalui! A hely egyszerűen zseniális (na jó, kicsit meleg volt, de nyár van), tök jó érzés kiszakadni a klub/kocsma vonalból és egy igazi DIY (do it yourself, magyarul csináld magad – a szerk.) jellegű helyen járni. Le a kalappal Ricsiék előtt! Visszatérve a koncertre: 20-30 ember akkor megőrülést tolt a koncerten, hogy ilyenhez még nem volt szerencsénk. Nagyon megtisztelve éreztük magunkat! Nem mellesleg nagyon jó a terem akusztikája, szóval egy élmény volt. Reméljük, hamar visszatérünk.

A berettyóújfalui koncert előtti napon Hajdúböszörményben léptetek fel a KEXX fesztiválon. Hogy éreztétek ott magatokat?

Nagyon jó rendezvény volt! Itt is totálisan érződött a hozzánk közel álló DIY vonal! Sok jó haver, sok jó banda, olcsó sör, ez kell egy jó bulihoz! Remélem, jövőre is meghívnak minket.

Aki eddig is követte a munkásságotokat, az tudhatja, hogy nem nagyon pihentek, folyamatosan úton vagytok. Merre voltatok eddig koncertezni?

Mint már fent is írtam másfél év alatt közel 40 koncertünk volt. Több bulink volt Esztergomban és Budapesten, de ezen kívül bejártuk Magyarország szinte minden táját. Ami kimaradt, oda pedig szeretnénk mihamarabb eljutni. Többször játszottunk Ausztriában, júniusban pedig toltunk egy 8 állomásos kelet-közép-európai turnét (2 osztrák, 2 cseh, 2 német és 2 magyar bulival). Őszre le van már kötve jó pár koncert, többek között egy 3 állomásos mini turné (Hollabrunn (Au), Zágráb).

Kérlek, mondd el, hol lehet titeket elérni, azoknak, akik lemaradtak a parolás koncertről!

Természetesen megtaláltok minket a Facebook-on, ahol minden anyagunk elérhető. De keressetek ránk Youtube-on vagy Bandcamp-en is! Köszönjük szépen!

You have no rights to post comments