artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. február 5. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Cukorborsóleves

Sertésszelet óvári módra párolt rizzsel, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Munkáltatói nyílt napnak adott otthont február 20-án Berettyóújfalu városának polgármesteri hivatala.

 
Az esemény – amelyen a megjelentek részletes, átfogó képet kaphattak a 2012. január 1-jei foglalkoztatáspolitikai változásokról - megrendezését a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szerve kezdeményezte.
 
A nyílt nap városunk polgármesterének, Muraközi Istvánnak a beszédével kezdődött, aki elmondta, Berettyóújfalu nagyon örül annak, hogy otthont adhat a rendezvénynek; hozzátette, a megjelentek száma ékes bizonyítéka annak, valóban szükség van az ilyen jellegű fórumokra.
 
Az első előadást dr. Tóth Sándortól, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási szervének munkaügyi igazgatóhelyettesétől hallhattuk – a részletes, csaknem 50 perces tájékoztató a munkabéremelés 2012. évi elvárt mértékéről és a béren kívüli juttatás ennek keretében figyelembe vehető mértékéről szólt .
 
Őt követte Szűcs Józsefné, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal HBM.-i Adóigazgatóságának adóügyi igazgatóhelyettese, aki előadása elején a nyugdíjtörvény változásaira hívta fel a hallgatóság figyelmét, majd a szociális hozzájárulási adó foglalkoztatási kedvezményeire vonatkozó rendelkezéseinek igen bonyolult rendszerébe engedett betekintést.
 
Végül Pásziczki Klárától, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munkatársától tudhattak meg hasznos információkat a jelenlévők a munkahelyteremtő beruházások támogatásának pályázati lehetőségéről, az átmeneti likviditási problémákkal küzdő vállalkozások munkahelymegőrző támogatásáról, s az Európai Uniós /TÁMOP 1.1.2/ foglalkoztatást elősegítő bér-, bérköltség-támogatásokkal kapcsolatban.
 
A rendezvény házigazdája Kovács József, az Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Berettyóújfalui Kirendeltségének vezetője volt, akitől megtudtuk, hogy a rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés, ennek ellenére kevés munkáltató szánta rá az idejét, hogy a rendezvényen személyesen részt is vegyen. A hivatal terveiben szerepel, hogy a foglalkoztatók részére a későbbiekben is szerveznek hasonló jellegű munkáltatói fórumokat, ahol tájékozódhatnak az aktuális foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, kedvezményekről, a foglalkoztatással kapcsolatos jogszabályi változásokról. Céljuk az, hogy nyissanak a vállalkozók felé, s megadják részükre a szükséges információkat annak érdekében, hogy a foglalkoztatás terhei elviselhetőbbek legyenek.
 
Kovács József honlapunk kérdésére elmondta, tapasztalataik szerint a munkáltatóknál a legnagyobb gondot az információ hiánya jelenti. Ők ezt az űrt szeretnék kitölteni – ez mindenki közös érdeke, legyenek partnerek ebben!
 

You have no rights to post comments