artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 17. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Őszibarack krémleves

Sonkával töltött sertéskaraj rántva, burgonypürével, majonézes almás lilakáposztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A képre kattitva galéria nyílik!

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza terme adott helyet a kórházunk, és a partiumi Élesd kórháza között kialakult szakmai együttműködés mai, első konferenciájának.

A közösen benyújtott, határokon átívelő pályázat eredményeképpen a két egészségügyi intézmény szakmai találkozások megtartására, nyelvi kurzusokra és informatikai fejlesztésre nyert pénzt európai uniós forrásból, amely közel 17 millió forintot jelent kórházunknak.
 
A mai konferenciára hatalmas hóesés közepette érkezett meg a több mint tízezer lakosú Élesd küldöttsége, Tipter Zénó polgármester vezetésével. Az intézmények bemutatkozása után orvosi és szakdolgozói szekciókban kezdődött el a munka, melyet a nyelvi nehézségek áthidalása végett korszerű tolmácsgép is segített.
Érdekfeszítő előadásokat hallhattunk a gyógyításban résztvevőktől, például a kommunikáció fontosságáról vészhelyzet esetén, vagy az újraélesztés időszerű kérdéseiről. Kórházunk főigazgatója, Dr. Muraközi Zoltán, „Légútbiztosítás a sürgősségi ellátásban” címmel tartott előadást ebben a szekcióban. A szakdolgozók többek között a gyerekgyógyászat sürgősségi ellátásban betöltött szerepéről, valamint az ápolók és mentőtisztek munkájáról hallgathattak színvonalas előadásokat.
 
Ezután a résztvevők ízletes ebédet költhettek el a Bella Costa étteremben, ahol a kötetlen baráti beszélgetéseken túl minden bizonnyal „szakmázás” is folyt a terített asztaloknál. Este a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban a VI. Sürgősségi Bálon vehetnek részt városunk vendégei, kipihenve az egész napos tudományos eszmecsere fáradalmait.
Legközelebb Élesden folytatódik a szakmai munka, melynek eredményessége arról is tanuskodik, hogy az országhatárok manapság már nem elválasztanak, hanem még inkább összekötnek.
 

You have no rights to post comments