artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Eső, később hó, viharos szél – újra hófúvás fenyeget!

 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig szóló előrejelzése szerint a Dunántúlon, és délutántól a Duna-Tisza köze nyugati, délnyugati részén – Pest, Bács-Kiskun megye – a legerősebb széllökések több helyen is meghaladhatják a 70 km/h-t. A Dunántúl középső térségében akár 80 km/h körüli, a Balatonnál és a magasabban fekvő területeken ennél is erősebb lökésekre lehet számítani. Késő estétől északkeleten is viharossá fokozódik a szél.
 
A Dunántúlon, majd a középső megyékben, éjjel már északkeleten is több helyen viharos, 60-85 km/h-s széllökések kísérik az északi, északnyugati szelet. Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti részén és a Nyírségben éjszaka és péntek reggel egy-egy 90 km/h körüli lökés is lehet. A Balatonnál és a Dunántúli-középhegység magasabb részein még ennél is erősebb. A légmozgás péntek délutántól mérséklődhet. 
 
Csütörtökön a csapadék – jellemzően eső – mennyisége a Dunántúlon és a középső országrészben összességében több helyen is elérheti a 20 millimétert, majd nyugat felől gyengül a csapadék intenzitása.
 
Estétől előbb a Dunántúlra, majd északkeletre is megérkezik a hideg levegő, a hőmérséklet egyre több helyen fagypont alá csökken, várhatóan csak délkeleten marad nulla fok felett. Péntek napközben északkeleten maradhat fagypont körül a hőmérséklet. Az esti, késő esti óráktól a Dunántúl északkeleti részén, később Pest megyében és a középső megyékben, éjjel, illetve hajnaltól pedig már északkeleten is havas esőbe, havazásba vált az eső, nedves, tapadó hóra is számítani kell. A hó nem mindenhol marad meg, azonban a Duna vonalában, valamint attól keletre a legtöbb helyen foltokat képezhet, lepel alakulhat ki, körülbelül két centiméternyi friss hó valószínű, ami azonban pénteken elolvad. A Miskolc-Polgár-Debrecen vonaltól keletre körülbelül 1-7 centiméter hó hullhat, ezen belül nagyobb mennyiség Szabolcsban valószínű. A viharos szél elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Hajdú-Bihar északi felén okozhat hófúvást. Leginkább Borsod keleti részén, főként a Zemplénben és a Bodrogközben, illetve a Nyírségben emelhet magas hótorlaszokat a viharos szél.
 
Az úton közlekedőket fokozott óvatosságra kérjük, mert az erős szélben fák dőlhetnek ki és tetők rongálódhatnak meg. 
 

You have no rights to post comments