artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az elmúlt hétvégén tapasztalt rendkívül zord időjárás országszerte fennakadásokat okozott. A meteorológiai szolgálat március 15-től fokozatosan a legmagasabb szintű, piros riasztást adta ki 8 megye 59 kistérségére a hófúvás miatt. Hajdú-Biharban ez a balmazújvárosi, hajdúböszörményi, hajdúhadházi és polgári kistérségeket érintette.

Az útviszonyok miatt árokba csúszott vagy elakadt járművek, a viharos szél miatt leszakadt faágak, kidőlt fák 36 óra leforgása alatt több mint 150 esetben adtak feladatot a megyei katasztrófavédelem erőinek. 21 tűzoltógépjárművel, egymást váltva mintegy 200 fő vett részt a káresemények felszámolásában.

A káresemények egyike volt például, hogy Bárándon egy családi ház homlokzati fala megdőlt, a tető az utcafront irányába elmozdult, és a kémény kis mértékben szintén megdőlt. Püspökladányi egységünk, szakember bevonásával megtámasztotta a falat a helyszínre hozott fenyőgerendák, ácskapcsok, pallók segítségével. Az épület tetőszerkezete a szakember véleménye alapján életveszélyes volt, ezért a lakóépület lakhatatlanná vált. A tulajdonos átmenetileg rokonokhoz költözött. A falu polgármestere is a helyszínen tartózkodott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén Bárándon, a viharos szél miatt, több fa is úttestre dőlt, melyek így forgalmi akadályt képeztek. Püspökladányi egységünk motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal avatkozott be a fák eltávolítására. Személyi sérülés nem történt.

Sápnál, egy vasúti átjáróban egy körülbelül 25 méter magas fa dőlt rá a sínre, melyet egységünk motoros láncfűrésszel és kézi erővel távolított el.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

You have no rights to post comments