artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Debreceni Törvényszék hagyományteremtő szándékkal sajtóreggelire invitálta a regionális médiumok munkatársait - köztük a Berettyóhír képviselőit is - március 14-ére, az intézmény dísztermébe. 

 

 

 

A találkozón kiemelten foglalkoztak a törvényszék és a sajtó kapcsolatával, illetve azzal, hogyan válhatna a közös munka még hatékonyabbá. Szó esett többek között a sajtó és a bíróságok közti együttműködésről, valamint a média képviselőinek tárgyalási termekben való viselkedéséről és a peres ügyek résztvevőinek személyes és adatvédelmi jogairól. Dr. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke elmondta, a hiteles tájékoztatással párhuzamosan a sajtó képviselőinek arra is ügyelniük kell, hogy a tárgyalóteremben résztvevők jogait szem előtt tartsák.

 

 

 

 

 

 

 

 

A folytatásban arról is szó esett, hogy a szabálysértési ügyek száma az utóbbi időben jelentős mértékben megemelkedett. „Éves szinten háromezerről tíz-tizenkétezerre nőttek egy évre lebontva a szabálysértési ügyek száma, és ezek zöme tárgyalást is igényel. Ez azt jelenti, hogy míg korábban egy, maximum két bíró tárgyalt, jelenleg körülbelül tíz bírót és titkárt kötnek le ezek az ügyek”- számolt be a jelenlegi helyzetről  Dr. Szurdi Béla, a Debreceni Járásbíróság elnöke.

 

 

 

 

 

 

 

 

A közel kétórás, jó hangulatú és tartalmas beszélgetés végére a törvényhozás és a sajtó képviselői megállapodtak abban, hogy a jövőben további közös eszmecserékre is sort kerítenek majd, segítve ezzel a két fél közti hatékony kommunikációt.  Az együttműködés eredményeképpen a Berettyóhír olvasói máris találkozhatnak egy új rovattal, amely a nevet viseli, és az épp aktuális, Hajdú-Bihar megyei vonatkozású, közérdeklődésre számottartó bűnesetekkel illetve azok jogkövetkezményeivel ismerteti meg kedves olvasóinkat.

You have no rights to post comments