artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A megyében az elmúlt 12 órában a katasztrófavédelem csaknem 50 esetben, 220 fővel vett részt a bajba került emberek megsegítésében, a hó fogságából való kiszabadításában. 

 
A megyei ügyelet a még mindig tartó intenzív havazás következtében több száz segélyhívást fogadott. A riasztások túlnyomó többségében árokba csúszott járművekhez vonultak tűzoltóink. Összességében nagyjából 90-110 embert mentettek ki.
 
Veszélyes árut szállító jármű továbbra sem szenvedett balesetet.
 
A viharos szél következtében megrongálódott elektromos vezetékek miatt továbbra is szünetel az áramszolgáltatás Bihardancsháza, Bihartorda, Kaba, Báránd, Nagyrábé, Sáp, Szerep, Tetétlen, Nagyhát, Hajdúdorog, Hajdúszoboszló, Hajdúszovát, Ebes, Nagyhegyes településeken.
Részleges áramkimaradás van Bakonszegen, Szentpéterszegen, Püspökladányban, Földesen, Bedőn, Hencidán, Sárrétudvariban, Konyáron, Tépén, Derecskén, Nagypródon, Bodaszőlőn, Balmazújvároson, Tiszacsegén, Görbeházán, Folyáson, Hajdúnánáson. Itt a szolgáltatás hiánya településrészekre, illetve egyes utcákra korlátozódik.
Az áramszolgáltató a hibát jelenleg is javítja, de a zord időjárás hátráltatja a munkálatokban, azonban folyamatosan egyre több háztartás kapcsolódhat vissza a szolgáltatásba. Kérjük a lakosság megértését és türelmét.
 
Az áramszolgáltatás hiánya miatt akadozás van az ivóvízellátásban Bakonszegen, Tépén, Derecskén, Hajdúszováton, Hajdúdorogon, Hajdúnánáson.
 
A megye főútvonalai járhatóak, a mellékutak nehezen, de járhatóak és valamennyi településen biztosított az egészségügyi ellátás.
A mobilszolgáltatás részlegesen, de működik a megye nagy részén.
 
A MÁV Zrt. arról tájékoztatott, hogy váltóátállítási nehézségek miatt átlagosan harminc perc késés várható minden vonalon, azonban a Hajdú Volán Zrt. járatainak közlekedésében nincs fennakadás..
 
Továbbra is kérjük a lakosságot, hogy ne induljanak útnak, amennyiben azonban mégis szükséges, úgy kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit és tájékozódjanak az időjárási és útviszonyokról!

You have no rights to post comments