artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Március 6-án tartják az energiatakarékossági világnapot, amelyet Magyarországon 2000 óta rendeznek meg, hogy a környezettudatosságra, fenntarthatóságra hívják fel a figyelmet.

 

 

 

A Világon az egyik legnagyobb gond, mely sürgős megoldásra vár, az energiaforrások kimerülése és az energia árak kíméletlen emelkedése. Ezért fontos feladat, hogy újabb lehetőséget találjunk az energia gazdaságos és környezetkímélő felhasználására.

A március 6-án, az Energiatakarékossági világnap programja nemcsak arra hívja fel figyelmünket, hogy törődjünk önmagunkkal, hanem a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra is. Egyre fontosabb témává válik az energiatakarékosság, és a megújuló energiaforrások, de hogyan lehetne rávenni az embereket, hogy valóban odafigyeljenek a környezettudatos életmódra? Március folyamán világszerte rengeteg energiatakarékosságra bíztató programot szerveznek, a gyermek rajzversenyektől kezdve a Föld elsötétítéséig. 

Idén ezen a napon a Parlamentben kerülnek átadásra az Energiatudatos Vállalat címek, valamint az Energiahatékony Vállalat díjak.

Forrás: MTVA

You have no rights to post comments