artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Kádár Vitéz Városvédő-fejlesztő és Kulturális Egyesület valamint a Berettyóújfalui Állatvédők Egyesülete fórumot tartott 2013. február 23-án, szombaton a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Központ Erdélyi Gábor termében. A fórum témája az utcán lévő kutyák sorsa, valamint egy berettyóújfalui állatmenhely létrehozásának megbeszélése volt. - Gál Imre beszámolója

 

 

2014-től a Kádár Vitéz Városvédő-fejlesztő és Kulturális Egyesület és a Berettyóújfalui Állatvédők Egyesülete szeretné megpályázni a kóbor kutyák begyűjtésének lehetőségét a Városi Önkormányzatnál.

Ennek kapcsán szeretnénk nyitni egy állatmenhelyet, valamint az állatmenhelyen belül egy kutya-macska panziót, állatsimogatót gyermekek részére és szeretnénk segíteni a kórházi pszichiátriai betegek rehabilitációs programját.

Továbbá a kutyamenhely területén állatorvosi rendelőt szeretnénk létesíteni dr. Rusland Hudák Viktória állatorvos közreműködésével, valamint egy állateledel és felszerelés boltot Szilágyi Sándor (Szika Állateledel és Felszerelés) együttműködésével, akik első perctől kezdve támogattak bennünket.

 

Jelenleg is fogadunk be kutyákat, akik ideiglenesen vannak nálunk, ill. ideiglenes befogadó helyeken, míg nem találunk megfelelő területet az állatmenhely létrejöttéig. 2013. január óta 36 kutyát adtunk örökbe, jelenleg 18 kutyáról gondoskodunk.

Sajnos az emberek visszaélnek azzal a lehetőséggel, hogy kutyákat fogadunk be és adunk örökbe, mert ki akarnak bújni az oltási ill. chippelési kötelezettség alól és megunt kutyájukat hozzánk akarják beadni. Sajnos nem áll módunkba a megunt kutyákat befogadni addig, amíg a menhely hivatalosan is létre nem jön, mivel ezt saját pénzből finanszírozzuk, mindenféle támogatás, juttatás nélkül. Viszont nagyon szívesen segítünk gazdát találni a kutyusoknak, de természetesen ehhez a jelenlegi gazdinak is közre kell működni. Szomorú tényként kell közölnöm, hogy az utóbbi időben megcsappant a segíteni akaró emberek száma, egyre kevesebb felajánlást kapunk és sokaknál csak úgy tűnik, hogy hirtelen fellángolás az állatok védelme iránti tenni akarási vágy.

 

 

Legutóbbi fórumunkon is korlátozott létszámban jelentünk meg, a lakosság többsége idegenkedik az állatvédelemtől, pedig ez Berettyóújfalu és annak lakossága érdekét is szolgálná. Minél több támogatót toborzunk annál hamarabb és annál hatékonyabban tudunk működni.

 

Csatlakozási szándékát jelezheti!

You have no rights to post comments