artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a kormány március 1-től újrainduló "első munkahely garancia" programját, amely 5 milliárd forinttal segíti a pályakezdőket foglalkoztató cégeket.

Stágel Bence, a szervezet elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Kovács Péter alelnök az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kiemelte: a programra szakképzett és szakképzetlen, 25 év alatti fiatalok jelentkezhetnek a munkaügyi kirendeltségeken, ahol munkaadót is segítenek keresni számukra. A munkaadó legfeljebb hat hónapig kapja meg a pályakezdőnek fizetett munkabért és közterheit, viszont utána a foglalkoztatási idő felének megfelelő továbbfoglalkoztatást kell vállalnia. A továbbfoglalkoztatásra a munkahelyvédelmi akcióterv szerinti támogatás jár.

A fiatalok foglalkoztatását elősegítő programok a munkahelyvédelmi akcióterven kívül immáron csaknem 56 ezer fiatalt segíthetnek, míg a munkahelyvédelmi akciótervvel 200 ezer fiatalt érhet el a kormányzat 2013-ban. Ezzel a kormány nagy lépést tett a fiatalok jövőbeni boldogulásának elősegítése érdekében - állapították meg a kereszténydemokrata politikusok, hozzátéve: az IKSZ mindig kiáll az olyan kezdeményezések mellett, amelyek a fiatalok munkához jutásának esélyét növelik.

Kitértek arra is, hogy a szervezet a még tanuló, de már munkát vállalni akaró fiatalok jogainak védelmében jogsegélyszolgálatot működtet, együttműködést kötöttek a Munkástanácsok Országos Szövetségével, amely hatékonyabb fellépést tesz lehetővé a fiatal alkalmazottak érdekében. Ezen kívül útjára indították a "Gyere Haza!" programot, amely a külföldről hazatérő, és Magyarországon munkát vállalni akaró fiatalokat segíti.

You have no rights to post comments