artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén, május 24-én és 25-én, immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a „Szeretethíd-Kárpát medencei református önkéntes napok” programsorozat, melyet a Magyar Református Szeretetszolgálat szervez, és koordinál.

Természetesen a Bihari Egyházmegye települései is bekapcsolódhatnak ebbe a nemes kezdeményezésbe. 2009-ben egyébként egyházmegyénk azon közösségek között volt, akik a legtöbb önkéntest adták a Szeretethídnak, mutassuk hát meg újra, hogy Bihar képes ismét  az összefogás élére állni.

Tavaly több mint 11.000 önkéntes csatlakozott a megmozduláshoz, az idei cél e fantasztikus szám túlszárnyalása, no és persze az, hogy a programsorozat mottójához („Ne csak szóval szeressünk, hanem cselekedettel és valóságosan.” 1Jn 3,18) hasonlóan, tettekkel próbáljunk segíteni embertársainkon, és cselekedetekkel formáljuk, újítsuk meg környezetünket.

A rendezvény célja a részt vevők számának növelésén túl az, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében önkéntesek tömegei vegyenek részt szociális, ökológiai, vagy fejlesztési területen, segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, hátrányos helyzetben lévő embertársainknak. A Szeretethíd célja tehát a segítségnyújtás, önkéntes alapon.

Várunk mindenkit, fiatalt, öreget, gyülekezeti tagot, érdeklődőt, segíteni akarót, tenni szándékozót!

A programra jelentkezni kell, a szeretethid.jobbadni.hu weboldalon, a „Jelentkezés” menüpont alatt. Jelentkezhetnek csoportok, az ott megjelölt feltételekkel, továbbá sok szeretettel várunk egyéni jelölteket, akiket csoportokba fogunk sorolni, és jelentkezhetnek intézmények, egyesületek, alapítványok is, akik feladatokat regisztrálhatnak; olyan feladatokat, amelyeket a szintén regisztrált csoportok, és csoportokba sorolt egyének oldhatnak meg, végezhetnek el. Egyfajta „összeterelő hadművelet” zajlik tehát az internetes „szájbertérben”, melynek végeredménye reményeink szerint mindenkinek hasznára válik majd!

A résztvevők munkájukért jutalomban részesülnek, mely ez esetben egy ízlésen kivitelezett pólót jelent, a rendezvény logójával, mely akár egy kedves emléke is lehet az önkéntes jócselekedetnek. Május 10-ig lehet regisztrálni, de a biztosabb pólóhoz-jutásért érdemes minél hamarabb regisztrálni!

A programsorozatról bővebb felvilágosítást a Bihari Egyházmegye Szeretethíd-koordinátora, Miklós-Szabó Antal (06-20-801-80-40, ) ad!

A Berettyóhír regisztrál a programra és várjuk azok jelentkezését, akik csatlakozni szeretnének hozzánk. A jelentkezéseket a email címre várjuk.

You have no rights to post comments