artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A dunántúl nagy részén havazik, egyes térségekben ónos eső hull, pest megye nyugati területein pedig hóátfúvások nehezítik a közlekedést.

Fotó: Katasztrófavédelem

 
 
 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának kedd reggeli jelentése alapján a Dunántúl több megyéjében is havazik, egyes dél-dunántúli megyékben pedig ónos esőre kell számítania a közlekedőknek, ráadásul Pest megye nyugati részén a nagy erejű szél hóátfúvásokat okoz. A társaság a reggeli órákban több mint 200 munkagéppel végzi a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.

A Dunántúl nagy részén, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas, Zala és Somogy megye területén folyamatosan havazik, Keszthely, Mohács, Nagyatád, Kaposvár és Szekszárd körzetéből ónos, illetve havas esőt jeleztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. útellenőrei. Nógrádban, valamint Fejér és Tolna megyében több helyen szállingózik a hó. A fő- és mellékutak többsége vékony rétegben a friss hóval fedett vagy sónedves. Az eddig lehullott hó mennyisége egyelőre alig néhány centiméter.

A korábbi havazás miatt még letaposott havas a mellékutak többsége a Mátrában, Eger, Nyékládháza, Edelény és Sátoraljaújhely körzetében. Putnoknál jeges, Nyíregyháza és Balassagyarmat körzetében deres az alsóbbrendű utak egy része. Ezen területeken is folyamatosan dolgoznak a társaság munkagépei.

A Zsámbéki-medence mellékútjain a korábbi havat hordja a szél, a kialakult hóátfúvásokat folyamatosan takarítják a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Ennek ellenére a 1103-as és 1104-es mellékutakon, Perbál, Tinnye, Budakeszi és Telki környékén téliesebb útviszonyokra számíthatnak a közlekedők, mivel a letakarított havat a szél visszafújja a burkolatra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 200 munkagépe és 600 munkatársa dolgozik a 7.30 órai állapot szerint az utak hóeltakarítási és síkosságmenesítési munkáin. A társaság mind a 78 üzemmérnökségén 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan látják el feladataikat a cég szakemberei.

A társaság arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a cég Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetőségek a oldalon - kaphatnak. 

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs főosztály

You have no rights to post comments