artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A havazás nem okoz fennakadást, de a reggeli fagyok nyomán néhány mellékúton síkos burkolatra számíthatnak a közlekedők - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfő délelőtt az MTI-vel.

Az autósokat arra kérik, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek Gyomaendrőd térségében, mivel ott jelenleg még vannak jégbordás mellékutak, illetve Szolnok, Nyékládháza, Hódmezővásárhely és Hajdúszoboszló tájékán, ahol lefagyásoktól jeges az alsóbbrendű utak többsége. Ezekben a térségekben a társaság munkagépei jelenleg is dolgoznak a síkosságmentesítésen - tették hozzá.

Az Útinform szolgálatának 9 órai jelentése alapján Putnok térségében havazik, Edelény, Nyékládháza és Tiszafüred körül pedig szállingózik a hó, ez azonban egyelőre nem okoz fennakadást a közlekedésben. A főutak Putnoknál havasak, Gyomaendrőd tájékán latyakosak, a Dunántúlon Győr-Moson-Sopron megyében, továbbá Veszprém, Kápolnásnyék és Pécs környékén vizesek. A Dunától keletre eső területeken és az Északi-középhegységben vizes, nedves a főúthálózat.

A dunántúli mellékutak általában szárazak, csak Győr-Moson-Sopron megyében nedvesek, Mosonmagyaróvár környékén latyakosak. A Dunától keletre eső mellékutak általában vizesek, északon Balassagyarmat, Putnok és Kisvárda, délkeleten pedig Sarkad térségében havasak, Nyíregyháza tájékán hókásásak - fejtették ki.

Az aktuális útviszonyokról a weboldalon, az Útinform szolgálatánál - a 06-1-336-2400-as telefonszámon - vagy a társaság megyei diszpécserközpontjainál lehet tájékozódni.

You have no rights to post comments