artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2013. január 31-én Berettyóújfalu Város Képviselőtestülete első napirendi pontként, tikos szavazással megválasztotta városunk új alpolgármesterét, aki Bónácz János Fideszes képviselő lett. Ő váltja Pálfi Anikót, akit 2013. január 1-től a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetésével bíztak meg.

 

A testületi ülés megnyitása és a jelenlévők üdvözlése után Muraközi István Berettyóújfalu város polgármestere ismertette a napirendi pontokat, majd kérte az ülés résztvevőit, hogy a nemrég elhunyt – 1994-2002 között a képviselőtestület tagja volt – Dr. Újhelyi István tiszteletére egy perces néma felállással emlékezzenek. Ezt követően a teljes létszámmal – 11 fővel – megjelent képviselőtestület megkezdte munkáját a napirendi pontok tárgyalásával. Polgármester úr felolvasta Pálfi Anikó, a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetőjének – testülethez írt – levelét, melyben a törvényi szabályozás szerinti összeférhetetlenség miatt 2013. január 29-től lemond képviselői megbízatásáról, valamint január havi képviselői tiszteletdíjáról. Alpolgármesteri tisztségéről való lemondását az előző testületi ülésen már bejelentette. Ennek értelmében, a választási törvény szabályai szerint négy hónapon belül önkormányzati képviselő választást kell kitűzni, Berettyóújfalu megüresedett körzetében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muraközi István javaslatot tett arra, hogy a város Szervezeti és Működési Szabályzatában foglalt - alpolgármester választásról szóló – rendeletet úgy módosítsák, hogy Berettyóújfaluban társadalmi megbízatású alpolgármestert nevezzenek ki, a korábbi főállású, foglalkoztatási jogviszonyú helyett. Ezt a képviselőtestület 10 igen és 1 fő tartózkodás mellett elfogadta.

Mivel a polgármester jogkörébe tartozik az alpolgármester személyének jelölése, így Muraközi István arra tett javaslatot, hogy a ciklus hátralévő idejében Bónácz János képviselő úr töltse be ezt a tisztséget, társadalmi megbízatással. Gyula Ferencné képviselő asszony kérésére Bónácz János végzettségéről (szociálpedagógus) és eddigi munkásságáról számolt be a testület előtt. Ezt követte az új alpolgármester titkos szavazással történő megválasztása.

10 igen és 1 érvénytelen szavazat alapján Berettyóújfalu város új társadalmi megbízatású alpolgármestere Bónácz János képviselő lett, aki a törvények szerint letette esküjét a polgármester és a testület előtt. Az új alpolgármester köszönetet mondott Muraközi Istvánnak, hogy javaslattételre érdemesnek tartotta személyét, valamint a képviselőtestületnek, hogy bizalmat szavaztak neki. Kihangsúlyozta, bízik abban, hogy a jó együttműködést továbbra is megtartva, legjobb tudása szerint szolgálhatja a város érdekeit.

 

You have no rights to post comments