artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az éjszakai és a hajnali órákban is folyamatosan dolgozott az hóeltakarításán, azonban a rendkívül nagy erejű szél folyamatosan visszahordja a letakarított havat az úttestre. 

Fotó: MTI

 

Ennek következtében Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében összesen 26 útszakasz vált járhatatlanná. Ezekbe a térségekbe semmiképpen ne induljanak útnak a közlekedők! Elzárt település ugyanakkor szerencsére nincs az országban.

A folyamatos hóátfúvások miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lezárta Győr-Moson-Sopron megyében a Sopronnémeti–Magyarkeresztúr, a Páli–Vadosfa, a Páli–Edve, az 1-es főút – Országhatár (Albert Kázmér-puszta), a Hegyeshalom–Bezenye, a Balf–Fertőrákos, a Cirák–Beled, az Iván–Simaság, a Vitnyéd–Csapod, az Újkér–Szakony, a Nemeskér–Egyházasfalu, a Kópháza–Harka és a Lövő–Sopronhorpács közötti útszakaszokat. Szintén útlezárás van érvényben Vas megyében a Karakó–Jánosháza, a Kemenessömjén– Vönöck, a Mersevát–Kemenesszentmárton, Pápoc és a megyehatár, a Celldömölk–Mesteri, a Sárvár–Ölbő, a Csepreg–Újkér, a Csepreg–Tompolád között mellékutakon, továbbá Komárom-Esztergom megyében a Tata-Kömlőd közötti szakaszon, Veszprém megyében Kemeneshőgyész és a megyehatár, valamint a Kemenesszentpéter és a megyehatár közötti útvonalon, illetve Zala megyében Kisgörbő–Zalaszentgrót és Söjtör–Tófej között.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több száz munkagéppel dolgozott éjszaka és a hajnali órákban is az utak felszabadításán, de a nagy erejű szél folyamatosan visszahordja a havat az utakra. A társaság hómarókat vezényelt át Marcaliból, Tárnokról, Vácról és Székesfehérvárról Vas megyébe, illetve szintén Pest megyéből, valamint Soltról és Kecskemétről hóekéket Győr-Moson-Sopron megyébe. A hóátfúvásokban érintett területeken jelenleg is csaknem 300 munkagép dolgozik.

A fő- és mellékutak Győr-Moson-Sopron, Veszprém, valamint Vas és Zala megyében többfelé hókásásak, latyakosak, hóbordásak, a mellékutak havasak, nehezen járhatóak. Az eddig lehullott hó mennyisége átlagosan 30-40 centiméter.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a hóátfúvásokban érintett térségekbe semmiképpen ne induljanak útnak! A Dunántúl több területein is téliesek az útviszonyok, ezért fokozott figyelemmel és megfelelően megválasztott sebességgel vezessenek és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel induljanak útnak, tartsanak maguknál hóláncot és mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál a 06-1-336-2400-as telefonszámon vagy a weboldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs főosztály

You have no rights to post comments