artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Több olvasónk érdeklődött szerkesztőségünkben, milyen útviszonyokra számíthatnak Berettyóújfaluban és vonzáskörzetében, illetve a 42-es és 47-es számú főutakon.

A Magyar Közút Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának ügyeletesétől megtudtuk, Berettyóújfalu-Püspökladány-Debrecen-Hajdúszoboszló térségében ónos eső nehezíti a közlekedést, Berettyóújfaluban jelenleg 4, Debrecenben 5 gép végez sózást. Aki teheti halassza el az utazást, aki pedig útnak indul, körültekintően, az útviszonyoknak megfelelően vezessen!

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

HAJDÚ-BIHAR MEGYE NAGY RÉSZÉN ÓNOS ESŐ ESIK – A KÖZÚT ARRA KÉRI A KÖZLEKEDŐKET, HOGY LEHETŐLEG NE INDULJANAK ÚTNAK

 A Magyar Közút Nonprofit Zrt. legfrissebb információi alapján a társaság mind a négy Hajdú-Bihar megyei üzemmérnökségének területéről ónos esőt jelentettek. A síkosságmentesítés ilyen időjárás esetén kevésbé hatásos, mivel az olvasztó keverék – a preventív jelleggel kijuttatott anyag is - csak akkor érvényesül, ha megszűnik a csapadék. Ezért a közútkezelő kéri a közlekedők együttműködését: ónos eső esetén lehetőleg ne induljanak útnak. 

 A Magyar Közút Nonprofit Zrt. polgári, debreceni, hajdúszoboszlói és berettyóújfalui üzemmérnökségének területéről is váltakozó intenzitású ónos esőt jelentettek a szakemberek. Gyakorlatilag Hajdú-Bihar megye teljes területén találkozhatnak a közlekedők emiatt csúszós útszakaszokkal a fő- és mellékutakon egyaránt.
 Amíg az ónos eső esik, a társaság sószóró gépeinek is a jeges, balesetveszélyes úton kell haladniuk és a kiszórt só kevésbé fejti ki olvasztó hatását a folyamatos csapadék miatt. Eredményes munkát csak akkor tudnak végezni a cég szakemberei, ha az ónos eső elállt. Ekkorra azonban már sok helyen a sószórók munkáját nehezítik az utakon keresztbefordult autók, így előfordulhat, hogy a társaság járművei emiatt késlekednek. Éppen ezért nyomatékosan kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedőket, hogy az ónos esőben érintett területeken lehetőleg ne induljanak útnak.
 A közútkezelő gépei ilyen időszakban nátrium- és kálcium-klorid keverékével úgynevezett nedvesített szórást végeznek. Ennek lényege, hogy a kiszórt anyag nem pereg le az út felületéről. A mellékutakon a társaság az útszóró són kívül homokot, apró kőzúzalékot esetleg salakot is használ síkosságmentesítésre. A szórógépek egyszerre 40-50 kilométert tudnak megtenni, így a síkosság-mentesítés is az időigényes feladatok közé tartozik. Ezért a cég kéri a közlekedők türelmét és megértését ezen időszak alatt.
 Az autósok indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletén a 06-52-819-421-es számon.

You have no rights to post comments