artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A berettyóújfalui népfőiskolák (Bihari és Megyei népfőiskolai egyesületek) December 9-én advent 2. vasárnapján vitték el karácsonyi ajándékukat a székelylengyelfalvi gyerekeknek.

 

 

 

A 300 lelkes csodálatos kis székely falu gyermekeinek 4. éve teszik szebbé karácsonyukat. A falu temploma mindig zsúfoltságig megtelik a gyerekekkel és szüleikkel. Az idei ajándékot Dr. Iszlai Sándor főorvos és Dr. Gömöri György főgyógyszerész úrral, Nagy Istvánné önkormányzati képviselő asszonnyal és férjével  adtuk át.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután Bálint Domokos, az Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus Plébánia gondnoka mondott köszöntőt a templomban, melynek meghitt szövege alább olvasható:

"Kedves Berettyóújfalvi vendégek

Nagyon nehéz olyan szavak ötvözetét összehoznom, melyen keresztül köszönetet tudjak mondani a Berettyóújfalui jótevőinknek.

Minden esetben és tagadhatatlanul, megboldogult Ft. Hajdó István atya kapcsán alakult ki testvéri, baráti, de ugyanakkor hagyománnyá vált caritativ jótékonyságra, szeretetre épülő baráti kapcsolat Berettyóújfalu és Székelylengyelfalva között.

Tanúi, részesei voltunk annak az eseménynek, mely közepette a pap bácsi, de ugyanakkor Székelylengyelfalva bekerült Berettyóújfalu érdeklődési látókörébe.

Azt is kell hangsúlyoznom a kötődések a két település között, pontosan 131 évre nyúlnak vissza, amikor éppen a székelylengyelfalvi születésű Orbán Balázs képviselte Berettyóújfalut és környékét az akkori magyar parlamentben, országgyűlésben.

Számunkra kitörölhetetlen történelmi események a fent említettek.

Az utókor erkölcsi kötelessége megtartani ezen történelmi eseményeket, mert úgy gondolom, ezen tények olyan értéket, olyan események, melyek történelmet írtak és írnak.

A magyar kifejezések egyszerűségével és tömörségével mondom, Isten fizesse meg nektek és mindazoknak, akik szívük nagyságával megörvendeztették Székelylengyelfalva jövőbeli polgárait.

Berettyóújfalu minden lakójának áldott Karácsonyt és Békés Boldog Új Évet kívánunk a magam és településünk minden jóakaratú polgára nevében."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A további képek megtekinthetők.

You have no rights to post comments