artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A parlament tavaly novemberben fogadta el a plázastopot, amely szerint 2012 januárjától 300 m2-nél nagyobb alapterületű kereskedelmi egységek 3 évig nem épülhetnek. Amennyiben a kereskedelemért, a környezetvédelemért és a vidékfejlesztésért felelős miniszterek által működtetett bizottság engedélyt ad rá, bizonyos feltételek esetén egyes beruházások mentesülhetnek a tilalom alól. Erre példa Berettyóújfalu is, ahol egy egyéni vállakozó két üzlete is megtalálható az engedélyezett beruházások között.

A legfrissebb adatok szerint Hajdú-Bihar megyében három kérelmet elutasítottak, egy hajdúsámsoni Penny Market, egy debreceni élelmiszer áruház, valamint egy 4000 m2-es debreceni outlet (piaccal, üzletekkel) építését.

Négy – megyénket érintő – beruházásnak viszont zöld utat adtak, így megépülhet az új debreceni stadion, amelyre szintén vonatkozna a plázastop törvény. Három beruházás engedélye nem új építésre, hanem meglévő üzletek bővítésére vonatkozik. A Délibáb Üzletház felújítása és bővítése Debrecenben, egy balmazújvárosi ruházati üzlet területének bővítése, valamint Kurucz Ferenc egyéni vállalkozó egy berettyóújfalui ruházati üzlet és egy vendéglátóegység alapterületét növelheti meg 1105 m2-el.

You have no rights to post comments