artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Gróf Tisza István Kórház és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv Berettyóújfalui és a Hajdúszoboszlói, Püspökladányi Kistérségi Népegészségügyi Intézete szervezésében Anya-és gyermekvédelmi értekezletet tartottak 2012. november 29-én a Gróf Tisza István Kórház Böszörményi Nagy Géza termében. 

 

A rendezvényt Dr. Pásti Gabriella kistérségi tiszti főorvos és Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István kórház főigazgatója nyitották meg.

A megnyitó beszédek után a résztvevők konkrét – az anyaságot és a gyermekeket érintő – témákban hallgathattak előadásokat a kórház szakorvosai, védőnők, valamint a tiszti főorvos tolmácsolásában.

Dr. Zákány József szülész-nőgyógyász szakorvos a várandós gondozás alatt végzett ultrahang vizsgálatok jelentőségéről beszélt, majd a gyermekkorban előforduló bőrgyógyászati betegségekről és azok kezeléséről tartott előadást Dr. Todorov Nelli gyermekgyógyász szakorvos.

Ezután Csekéné Szűcs Mária és Szabóné Nagy Margit vezető védőnők előadása következett: „A várandós védőnői gondozás megfelelőségének vizsgálata a klinikai audit módszerével Hajdúszoboszló, Püspökladány, Berettyóújfalu illetékességi területén” címmel.

Dr. Pásti Gabriella kistérségi tiszti főorvos az influenza megelőzéséről, annak lehetőségeiről tájékoztatta az értekezlet résztvevőit. Az előadások Egriné Nagy Edit területi védőnő: „A tetvesség elleni védekezés védőnői szemmel” című értekezésével zárultak.

A szakmai értekezlet az aktualitások megbeszélésével és a felmerült témákkal kapcsolatos hozzászólásokkal ért véget.

You have no rights to post comments