artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza terme adott helyet a kórházunk, és a partiumi Élesd kórháza között kialakult szakmai együttműködés következő és egyben utolsó szakmai konferenciájának 2012. november 17-én.

 

A közösen benyújtott, határokon átívelő pályázat eredményeképpen a két egészségügyi intézmény szakmai találkozások megtartására, nyelvi kurzusokra és informatikai fejlesztésre nyert pénzt európai uniós forrásból, amely közel 17 millió forintot jelent kórházunknak. A projekt általános célja a két ország közötti együttműködés javítása, az ebben az övezetben lakók egészségügyi problémáinak megoldása, a szakterületre vonatkozó EU normák betartásával.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utolsó szakmai konferencia orvosi szekciója Dr. Bitea Zoia: Nosocomialis fertőzések – körülmények és kihívások című előadásával kezdődött, majd Dr. Costaş Lavinia beszélt a mellkas röntgenfelvételen látható árnyék diagnosztikai lehetőségeiről.

Ezután a diabetes szemészeti vonatkozásaival kapcsolatos előadást hallgathattak a résztvevők, Dr. Bessenyei Emília tolmácsolásában. Dr. Lázár József a fül-orr-gége aktuális kérdéseiről beszélt, végül Dr. Mansour Adieb a prostata karcioma kezelésének lehetőségeiről tartott előadást.

A szakdolgozói szekció nyitóelőadását as. Mendea Adriana tartotta, a tuberkulózis klinikai vonatkozásai témában, ezután a tuberkulózis kezelési lehetőségeiről as. Boroş Irina tájékoztatta a kollégákat. Mezei József Kézhigiéne; Sterilizálás; Surveillance szakmai előadásával folytatódott a program, majd Rácz Imréné beszélt az ápoló feladatáról az inhalációs gyógyszerbevitel hatékonyságának elősegítésében. Szemkezelés, szembecseppentés menete szürkehályog műtét után címmel Kaszanyiné Tóth Éva tartott előadást. Végül a női és férfi beteg katéterezésével kapcsolatos információkat Kis Imréné ismertette az előadásokon résztvevő szakdolgozókkal.

A konferenciát a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, valamint Élesd kórházának dolgozói közös ebéddel zárták.

A határokon átívelő pályázat megvalósítása sikeresnek mondható, ugyanis a közel egy éves szakmai együttműködés során a berettyóújfalui és az élesdi kórház dolgozóinak számos - konkrét témákat érintő - előadáson lehetőségük nyílt arra, hogy kicseréljék tapasztalataikat, szakmai kérdésekben párbeszédet folytassanak, ezzel is elmélyítve és bővítve tudásukat.

You have no rights to post comments