artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2012. október 26-án, 11 órakor vette kezdetét az az ünnepség, melyet a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház 84. születésnapja alkalmából rendeztek városunkban. Az eseményre a Dr. Böszörményi Nagy Géza teremben került sor, melynek díszvendége Marietta Kao Liau asszony, Tajvan magyarországi nagykövete volt.

 

A kórház vezetősége mellett, meghívott vendégként Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán TESZK igazgató, Muraközi István polgármester, valamint Pálfi Anikó alpolgármester is részt vett az ünnepségen.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki a nagykövet asszonynak az adományért és elmondta, azért is nagy megtiszteltetés ez városunknak, mert hazánkban összesen 4 település részesült még ilyesféle támogatásban.

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, a TESZK igazgatója megköszönte a meghívást, gratulált a díjazottaknak, majd megjegyezte, hogy ritka alkalom, amikor ünnepelni lehet az egészségügyben, és ő is köszönetet mondott a nagykövet asszonynak, hogy ajándékával támogatja kórházunkat.

Dr. Muraközi Zoltán ünnepi beszédében a Dalai Lámát idézte: "Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán."

A főigazgató kiemelte, fogadjuk meg a bölcs tanítását. Tudnunk kell értékelni a jelent ezekben a nehéz időkben is, és meg kell keresnünk azokat a dolgokat, amiknek örülhetünk, az úgynevezett cölöpöket, amelyeken száraz lábbal tovább tudunk haladni. Ilyen "cölöpök" a kórházat érintő pozitív változások, például az, hogy az intézményi átalakításnak nem lett vesztese, egyetlen dolgozótól sem kellett megválniuk. De örömre ad okot nem csak intézményi, hanem városi szinten is a hamarosan befejeződő, majd 700 milliós kórházrekonstrukciós beruházás is. 

A meghívott vendégek köszöntői után Marietta Kao Liau Tajvan magyarországi nagykövete magyarul köszöntötte a megjelenteket, majd meleg szavak kíséretében átnyújtotta adományát, egy közel egymillió forint értékű takarítógépet.

Ezek után Dr. Korcsmárosné Mellher Erzsébet ápolási igazgató átadta a szakdolgozói díjakat.

Díjazottak:

Élesné Kiss Éva - Sürgősségi Betegellátó Osztály
Gombos Irén - Rendelőintézet gastroenterológia
Magyarné Nyírő Katalin - Transzfuziológia
Szalárdi Borbála - Krónikus Belgyógyászat "A"

A rendezvény folytatásaként  tudományos ülésen vehettek részt a kórház dolgozói,  Dr. Pete László orvos igazgató vezetésével.

A program a vendégek és a díjazottak számára fogadással zárult.

You have no rights to post comments