artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

„Álomút” gyermekrajzpályázat 2012

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. rajzpályázatot hirdet 3-14 éves korú gyerekek számára „Álomút” címmel. 

 

 

 

Mi is az a Magyar Közút? A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint 30 000 kilométernyi országos közúthálózat fenntartási és üzemeltetési feladatait látja el. 

Mit jelent ez? Ahhoz, hogy az országutakon közlekedni tudjunk, folyamatosan karban kell tartani, vagyis többek között a burkolati hibákat ki kell javítani, a közlekedéshez szükséges táblákat és útburkolati jeleket biztosítani szükséges, az útszéleket rendben kell tartani, a havat el kell takarítani. Mindezen feladatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, valamint társaságunk üzemelteti az Útinformot és a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményt is. Az Útinform feladata, hogy a közlekedés megkönnyítése érdekében tájékoztassa az úton lévőket például a balesetekről, útlezárásokról. A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény a római kortól napjainkig mutatja be a közút- és hídépítés történetét, emlékeit, az útépítéshez kapcsolódó gépeket és tárgyakat. A szabadtéri parkban útépítő gépek, úthengerek, hómarók, illetve hídskanzen található. 

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád milyen lehet közlekedési hírszerkesztőnek lenni? Lennél útépítő mester? Szívesen kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az ovis barátaiddal vagy az osztálytársaiddal is? 

Ha kérdéseinkre IGEN! a válaszod, akkor nincs más dolgod, mint pályázatunkon elindulni! 

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például közlekedés, útépítés, a jövő útja, út és környezet kapcsolata stb., hiszen a nyeremény nem más, mint egy kirándulás Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába, a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe!

Pályázati kategóriák

  • óvodások
  • általános iskola 1-4. osztályosok
  • általános iskola 5-8. osztályosok

A nyeremény

A zsűri döntése alapján mindhárom kategória nyertese – az óvodás korcsoportban óvodás csoportjának, iskolás esetén az osztályának – egy-egy kirándulást nyer a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe. 

A nyeremény tartalmazza a nyertes csoportjának/osztályának buszos oda-vissza utaztatását Kiskőrösre a Közúti Szakgyűjteménybe, illetve a múzeumi tárlatvezetést, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A gyerekek találkoznak Józsival, a „Robog az úthenger” film főszerepét játszó úthengerrel is.

Pályázati feltételek

A pályázatra egy gyermek egy alkotást küldhet be. A pályázaton magyarországi óvodába vagy iskolába járó gyermekek vehetnek részt.

A versenyben kizárólag az A4-es méretű alkotások kerülnek elbírálásra! A művek elkészítéséhez bármilyen anyag, illetve technika használható (ceruza, zsírkréta, vízfesték stb.), de egyéb alkotással (például szobor) nem lehet pályázni.

A pályázatra az eredeti példányt szükséges beküldeni, elektronikus formában leadott pályamunkákat nem fogadunk el. Konkrét szervezetet vagy márkanevet tartalmazó képeket nem fogadunk el.

A pályázaton csak olyan alkotással lehet részt venni, amely más pályázaton nem vett részt.

A pályaművek hátoldalán pontosan és olvashatóan szerepelnie kell a következő adatoknak:

  • az alkotás címe, 
  • a gyermek teljes neve, életkora,
  • a pályázati kategória megjelölése,
  • a gyermek óvodájának/iskolájának neve, címe, telefonszáma,
  • a szülő vagy gondviselő neve, telefonszáma és e-mail címe.

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre kérjük
postán vagy személyesen eljuttatni:
Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs önálló főosztály
„Álomút” gyermekrajzpályázat
1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13.
Beküldési határidő: 2012. november 30.
Eredményhirdetés: 2012. december közepén

 

You have no rights to post comments