artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bő egy évvel ezelőtt adták át Szentpéterszeg központjában az újonnan épített Piacteret a hagyományos szüreti felvonulás keretein belül. Hamarosan pedig újabb fejlesztések várhatók a településen, így a centrum elnyerheti végső arculatát.

 

 

A helyi Baráti Kör pályázatot nyújtott be az Ökotárs Alapítvány nyáron megjelent Zöldövezet Programjára, melynek célja a közösségi terek zöldterületének növelése. A pályázat kétfordulós, az elsőn sikerrel túljutott a szentpéterszegi kezdeményezés.

„Az ’Együtt a parkosabb Szentpéterszegért’ programban a Piactér parkosítását tűztük ki célul, olyan közösségi teret szeretnénk létrehozni, amely többfunkciós, a falu egészének kikapcsolódását szolgálná” – mondta kérdésünkre Vadászné Balogh Mária, a Faluház és Könyvtár vezetője.

A Piac-Főtér jelenlegi képe a felújított buszváróval

Mint megtudtuk, a Zöldövezet Program nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a park létrehozása már a kezdetektől a közösség bevonásával valósuljon meg, a tervezéstől egészen a kivitelezésig. Előbbit illetően már meg is történtek az első lépések, hiszen nemrégiben a helyiek a falu több pontján szembetalálkozhattak már a kérdéssel: Ön milyen parkot szeretne? „Ötletládákat tettünk ki az iskolában, a boltokban, a Faluházban, sőt még a kocsmákban is, ahová várjuk az elképzeléseket, vágyakat.” Mi több, egy Facebook-csoport is létrejött, ahol szintén ötletelhetnek a szentpéterszegiek.

Az üzlethelyiségek, valamint a parkosításra váró terület egy részlete

A későbbiekben a helyi újságból is tájékozódhatnak a szentpéterszegiek a fejlesztést illetően, valamint lakossági fórumon is részt vehetnek, ahol eldől, melyik terv a legjobb. A pályázat második fordulójában január elejéig kell benyújtani a megvalósításra vonatkozó elképzeléseket, eredmény pedig február közepén várható. „Természetesen a kivitelezés is a lakosság összefogásával, önkéntes munkával fog megvalósulni, ezáltal ha a saját munkája benne van, mindenki sokkal inkább magáénak érzi az egészet” – tette hozzá Vadászné Balogh Mária. Bízunk benne, hogy a második forduló akadályait is sikerrel veszi a község pályázata, és a szentpéterszegiek egy szép, új, zöld közösségi térben tölthetik szabadidejüket.

You have no rights to post comments