artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Roma Produkciós Iroda Alapítvány munkatársai és önkéntesi jóvoltából 2016. április 10-én Berettyóújfaluban is 62 db kerékpáron pótolták azokat az eszközöket, amelyek eddig hiányoztak.

 

 

 

Az akció kitalálója, Joka Daróczi János a Roma Produkciós Iroda Alapítvány részéről elmondta, a Kerék-Párbeszéd elnevezésű kezdeményezésüknek köszönhetően csengővel, fényvisszaverőkkel, lámpákkal szerelték fel a kerékpárokat, s az első-hátsó fékeket is rendbe tették. A kerékpár tulajdonosok pedig fényvisszaverő mellénnyel gazdagodtak.

Joka Daróczi János hangsúlyozta, hogy az önkéntesen dolgozók egy forintot sem kapnak munkájukért. Hozzátette, hogy Berettyóújfaluban is 50 kerékpárra vállalták, hogy olyan állapotba hozzák, amelyek a KRESZ szabályainak megfelelnek és így a biztonságos közlekedést biztosítani lehet. Nagy örömükre akkora volt az érdeklődés, hogy végül 62 kerékpár került javításra, felújításra.

Joka Daróczi János Boda János kollégájával együtt nagyon jól érezték magukat szülővárosában. A helyiek is csak pozitív véleménnyel voltak a tegnapi napról. A segítőkkel abban maradtak, hogy folytatni kell ezt az elkezdett munkát, mert fontos a közösségek fejlesztése, az események alakításának első lépése, a közösségi erő.

Lakatos Csaba főhadnagy, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője örömét fejezte ki, hogy nyertes lett ez a pályázat és városunkban is megvalósult a program.

„..Mi is fontosnak tartjuk, hogy a kerékpárok láthatóak legyenek a közlekedésben. Nyilván nem csak a láthatóság a fontos, hanem egyéb biztonsági tényezők is. Mindenkinek saját magának kellene érezni annak a fontosságát, hogy úgy induljon el, hogy ne legyen baleset áldozata”- tette hozzá a főhadnagy.

A rendőrség munkatársai sem érkeztek üres kézzel, levonóval és akár táskára, kabátra akasztható villogóval járultak hozzá az eseményhez. A felújított kerékpárok immár a KRESZ szabályainak megfelelően vannak ellátva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments