artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Minőségi termelői borok széles kínálatával, névreszóló szikvizes palackkal igyekszünk Önnek még hangulatosabbá tenni a Karácsonyt!

 

Töltse fel italkészletét

NÁLUNK!

 

Válasszon 
a Bükki borvidék
Mezei pincészetének
minőségi borai közül!
 
 
Ha fröccsöt szeretne, kerüljön az asztalra névreszóló szódás flakon!

 
Részletekért hívjon!  Telefon: 06/54 402-195

Mobil: 06 30/399 7208

Vagy keressen személyesen!
Cím: Berettyóújfalu,  Kőrösi út 12. Szikvíz üzem
 
 

 

Újabb nemzeti értéket megtestesítő termékkel bővült a hungarikumok sora, ugyanis ebben az évben a szikvíz is megkapta ezt a megtisztelő címet. Berettyóújfaluban a Buborék ’92 Kft. gyárt és forgalmaz hosszú évek óta palackozott szikvizet, melyet több mint 40 településre juttatnak el. A témával kapcsolatban a cég tulajdonosával, Almási Sándorral beszélgettünk. Miért lehet hungarikum a szikvíz?  Mivel érdemelte ki ezt a megtisztelő címet?

A Kárpát-medencében Magyarországon van a legnagyobb hagyománya a szikvíz fogyasztásának, melynek gyártási technológiája Jedlik Ányos, tudós magyar pap érdeme az 1800-as évek első feléből. Az egykori Nagy-Magyarország területén mindenhol megtalálhatóak voltak a szikvíz üzemek. Ez egy tradicionális magyar termék, mely nemzedékeken át asztalunk tartozéka volt. Felüdülést és örömöt, enyhülést és élvezetet nyújtott ez az ital. Mindennapjaink természetes társává vált, olyan alapvető élelmiszer lett belőle, ami nem hiányozhatott a különböző néprétegekbe tartozó emberek asztaláról. Tovább vegyítettük borral és szörpökkel, hittünk és hiszünk gyógyító erejében, használjuk főzéshez és tisztításhoz. Legnagyobb művészeinket is megihlette, irodalmi és képzőművészeti alkotások témája lett. Szerteágazó jelenlétével kivívta életünkben azt a kultikus szerepet magának, amit éppen egyszerűségével, szépségével, hasznosságának erejével és kirobbanó vitalitásával ért el. /Márai Sándor fröccsről szóló írása a cikk alján olvasható!/

 

Cégünk, a Buborék'92 Kft. 1992 óta foglalkozik szikvíz előállítással és ma is úgy gondolom, hogy a szódavíz valóban egy nagy hagyománnyal rendelkező igazi magyar ital, mely sajnos az utóbbi időben háttérbe szorult a multinacionális kereskedelmi óriások mindent elárasztó tömegtermékei mellett. Mi szeretnénk a hagyományt újraéleszteni, a szódavizet méltó helyére emelni a háztartásokban. Emellett azonban más, nem kevésbé fontos szempont, hogy a szódavíz fogyasztásával környezetünket is kíméljük, a kiürült műanyagpalack szeméthegyek mennyiségét csökkentjük. Tudtommal ma Magyarországon a szódavíz az egyetlen szénsavas víz, amelyet visszaváltható flakonban hoznak forgalomba és tulajdonképpen ez a mentes vízre is igaz, azzal az eltéréssel, hogy annak környezetkímélő, cserélhető lehetőségét a ballonos víz hivatott biztosítani. Az összes többi palackozott ásványvíz flakonját a fogyasztó megvásárolja, majd a szemétbe dobja, évente legalább másfél milliárdos darabszámban és kb. 60.000 tonna mennyiségben. Ezek elképesztő számok... a pazarlásra, a környezetpusztításra vonatkozóan is.

 

Hiszek abban, hogy az emberek előbb-utóbb belátják ennek a helyzetnek a tarthatatlanságát, felelősséggel tekintenek arra jövőre, amelyben gyermekeik fognak élni. Természetesen a környezettudatosságnak az élet minden más területére is igaznak kellene lenni, ami látjuk, hogy nem mindig az elképzeléseink, elvárásaink szerint alakul. De azzal, ahogy egyénenként viselkedünk, hatással vagyunk szűkebb, tágabb miliőnkre, családunkra, ismerőseinkre, munkahelyünkre, stb., ennél többet nem tehetünk és talán nem is kell tennünk.

Mi, a Buborék'92. Kft-ben igyekszünk megteremteni a lehetőségét annak, hogy aki egészséges, tiszta, kellemes ízű vizet, gazdaságosan és környezetkímélő módon szeretne fogyasztani, nálunk ehhez hozzájuthasson.

Cégünk a térségben egyedülálló szolgáltatást vezetett be a piacon: vásárlóink saját, kizárólag csak általuk használt szódásflakonokkal rendelkezhetnek. Az új szolgáltatás igénylésének menete nagyon egyszerű: Ön elérhetőségeink bármelyikén jelzi felénk igényét, mi pedig elkészítjük 8 db-os vadonatúj, névre szóló szódásflakon kollekcióját, melyet csak Ön fog használni. Igénye szerint az Ön által behozott flakonokat azonnal újratöltjük, vagy ingyenes házhozszállítással, ugyanebben a minőségben csereflakonokat biztosítunk.

A szódáspalackok ízléses, új külsőt kaptak, mellyel a cégünk igyekszik az esztétikai tulajdonságokat is javítani, hogy termékünk a családi asztalok színes, igényes tartozéka legyen.

Ismerjék meg szikvíz és ivóvíz termékeinket, szolgáltatásainkat!

A Buborék ’92 Kft. termékkínálatában többek között megtalálható a 19 literes sima és lúgos szűrt, tisztított víz is. Ha Ön tudatos vásárló, akinek a minőség mellett fontosak a környezeti szempontok is, akkor látogasson el hozzánk akár személyesen, vagy keressen minket telefonos elérhetőségeinken.

Szeretettel várjuk!

Berettyóújfalu,  Kőrösi út 12.

Telefon: 06/54 402-195

Mobil: 06 30/399 7208

 

Buborék 92. Kft.
szikvíz és ivóvíz
gyártó és forgalmazó  

 

 

Márai Sándor a FRÖCCSRÖL (Magyar borok: részletek)

"...S mert a részeg embert utálom, legalább úgy, mint a kákabélűt, aki fanyalogva ásványvízzel keveri a bort - meddig és miért akarsz ilyen óvatosan élni, szomorú barátom? -, tartok majd egy kivénült sváb csaposlegényt, aki megtanít vendégeim számára fröccsöt készíteni. Mert a szódavíz nem ásványvíz, ezt jegyezzük meg jól. A szóda már a civilizáció, az igaz, de nemzedékek és évszázadok fortélya kellett hozzá, míg a magyar megtanulta és feltalálta a fröccsöt, ami a hosszú élet titka. Sajátságos, de igaz, hogy fröccsöt nem tud magánember készíteni. Hiába tanulod meg a leckét, hasztalan vásárolsz háromdecis poharakat, igen, hiába méred ki és vegyíted aggályos gondosan a két deci bort egy deci szikvízzel, a fröccs képletét csak a hivatásos csapos ismeri. S a magyar, amikor feltalálta ezt a csodálatos bölcs és óvatos vegyüléket, mely elég tömény ahhoz, hogy sarkallja a borozgató férfi képzelőerejét, s ugyanakkor eléggé szelídített, hogy ne ártson a nemesebb szerveknek, mély élettapasztalatról tett bizonyságot. Mert minden ásványvíz gyászos dolog, elrontja a bor jellemét, de a szikvíztől a badacsonyi, vagy az egri fehér illata nem változik, s a fröccs óvatos-okos keverési aránya, hála az évszázados gyakorlatnak, megóvja a magyart mindenféle kilengéstől. Magánember nem tud fröccsöt keverni. A "tréfa", a "házmester", a "hosszúlépés" keverési titkát könnyebb meglesni, mint a fröccs készítésének mesterségbeli rejtelmeit. Ahogy a jó csapos félkézzel önti a háromdecis üvegbe a bort, másik kezével hozzácsapja a megfelelő adag szódát: ez a titok, melyhez csak a szakember ért. Sok korcsmáros ember otthonülő maradt volna Magyarországon, ha a fröccs titkát magánember is elsajátíthatná. De ez lehetetlen, sajnos..."

You have no rights to post comments