artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Frissítsd fel a tavaszi ruhatárad a Love Vintage Szobabutikból! Folyamatosan bővülő árukészlettel és pénztárcakímélő árakkal várunk titeket minden nap 8:00-16:00-ig és szombaton 8:00-12:00-ig a Piac téren!

 

lovevintage

Érdekességek: a Vintage stílus....

A vintage az 1920-as és az 1960-as évek közötti időszak stílusát foglalja magában, beleértve az öltözködést, sminket, bútorokat és tárgyakat. A retro viszont az 1975-től a 90-es évekig divatos holmikat jelenti. Vagyis, a vintage nem retro és a retro nem vintage!

A VINTAGE stílus jellemzői:

  • játékos stílus, a különleges, régi darabokat újakkal párosítja, valamint izgalmas kiegészítőkkel, eredeti és egyedi összeállítást alkotva, vagyis izgalmas, vicces, olykor infantilis, szexi, csajos, vidám és merész.
  • a tárgyak összhatásukban régiesnek, vagy használtnak tűnnek. A lényeg a tűnik szón van, mert egy vadonatúj darab is kelthet használt hatást, ami a vintage stílus egyik alapjellemzője,
  • a színek csak a lakástextileken tarkák, maguk a használati tárgyak, bútorok egyszínűek és jellemzően világosak, pasztell színűek, vagy nagyon finoman és visszafogottan díszítettek. A környezet így kiegyensúlyozottá, nyugodttá válik. Az anyagok tekintetében a természetes anyagok, a meleg színű fák, kosarak, cserepek dominálnak.
  • a régi fényképek, grafikák, akvarellek a stílus fontos kiegészítői ez a nosztalgikus irányzat számos stílus jegyeit viselheti magán. Az ide sorolható tárgyakat, kiegészítőket nem lehet egy katalógusból lemásolni – jó adag kreativitás szükséges a melegséget árasztó hangulat kialakításához.
  • a régi holmik eredeti funkciójától eltérő használat (például, a sufniból kimentett széket használhatjuk éjjeli szekrénynek, vagy a régi fém sütisdobozt virágcserépnek)
  • Alapelemei közé tartoznak a koptatott farmerek, virágmintás darabok, az A-vonalú szoknyák, csillogó felsők, a csipke, a gyöngysor, illetve a virágok fölsőn és hajban egyaránt. Összhatásukban igaz, hogy általában a kopottas hangulat figyelhető meg, de mindezt úgy, mintha dierkt olyan lenne.
  • A vintage népszerűségének legfőbb oka tehát az egyediség, a különlegesség és az ötletgazdagság, vagyis elő a kreativitással.

 

Márkás cuccok fillérekért…

Spórolásra mindig akad oka az embernek, de a költségtudatos vásárláson túl számos más érv is hozzájárult ahhoz, hogy a turkálók gombamód megszaporodtak az elmúlt években. A használt ruhák beszerzése ugyanis a legtöbb nő számára rituális szertartás, amit akkor is űznek, ha éppen megengedhetnék maguknak, hogy a drágább, új holmik között kutakodjanak. Mégis, ez talán a legártalmatlanabb szenvedély, hiszen kinek okozhat bajt, ha egymárkás holmi teljes árából akár több ruhadarabbal is gazdagodik, kiváltképp, ha azok éppúgy divatosak?

Aki valaha is talált már kincsre egy turkálóban, jól tudja, hogy tripla örömet képes okozni egy ilyen ruha - amiért meg kell küzdeni -, hiszen azon felül, hogy olcsón lehet hozzájutni, boldog megelégedéssel jutalmazza a vásárlót az a tudat is, hogy az egész halmazból pont neki jutott a legjobb falat, ráadásul még attól sem kell tartania, hogy holnap szembejön vele az utcán ugyanaz a szerelés.

Ez a pozitív hármas pedig felülírja azt az apróságot, hogy tulajdonképpen másnak a levetett ruhájáról van szó. A lényeg úgyis azon van, hogy jó állapotban legyen, és, ha valaki ennyire megkímélte, bizonyára szerette is az ominózus darabot, máskülönben a kukába került volna, nem pedig másodkézbe. Ha te is kedvet kaptál ahhoz, hogy bűntudat nélkül vásárolhass márkás holmikat magadnak, melyek megkímélik a pénztárcádat, akkor látogass el a LoveVintage Szobabutikba, ahol saját divatodat alakíthatod ki kiemelve egyéniségedet.

 

Szeretném bemutatni, hogy valójában mi rejlik a LoveVintage Szobabutik elnevezés mögött. 

 A „vintage” szót eredetileg a borászatban használták, a portói borokat nevezték így: Porto Vintage, azaz „évjáratos” bor. A bor régiségére, és minőségére utalva nevezték „vintázsnak”, majd ugyanezen jellemzők miatt honosodott meg a kifejezés a divat és a lakberendezés világában is. Az 1920-as és az 1960-as évek közötti időszak stílusát foglalja magában. A butik berendezése kapcsolódik a vintage-hoz. Szemléltetésképpen egy -két vintage ruhadarab is ékesíti a dekorációt.

Egy ötlet pattant ki a fejemből , hogy egy olyan üzletet szeretnék nyitni , ahol a vásárlók otthonosan érezhetik magukat. Maga az ötlet a szobabutik volt, melynek lényege hogy a bolt egy gardrób szoba hangulatát keltse ahol a vásárlók nyugodtan, pozítív, otthonos környezetben válogathatnak a használt és új ruhák közül. Ezzel már el is árultam, hogy mit kínálok Önöknek. Kiváló minőségű válogatott használt női férfi gyerek ruhákat, új márkás férfi női ruhákat egyenesen a plázákból, új márkás fürdőruhákat a kicsi mérettől a nagyméretűig minden kategóriában, új cipellőket Angliából, táskákat és más egyéb kreatív kiegészítőket( gyurmaékszereket) találhatnak a hozzám látogatók.

Végül de nem utolsó sorban a névtáblán lévő három szóból a harmadik jelentőséget szeretném megosztani Önökkel. A LOVE vagyis a szeretet szót mindenképpen be szerettem volna csempészni a bolt nevébe ezzel hirdetni hogy minden amit szeretünk az pozítív energiával tölt fel és erőt ad. Az erő pedig , amiből minden jó és pozitív dolog származik, nem más, mint a szeretet!

Az üzlet megtalálható a piac udvarban a Bástya-Vill és a Dejó Gyros bár között, látogasson el hozzám vagy keresse fel!

Mezei Bettina, tulajdonos

 

You have no rights to post comments