artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 16

A Vidékfejlesztési Program, támogatási lehetőségének köszönhetően a VP6-19.2.1.-11-7-20 kódszámú, Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület – Helyi életminőség javítását célzó fejlesztések című felhívás alapján  Bakonszeg Községi Önkormányzat 7 999 984 Forint összegű támogatásban részesült. A projekt elszámolható költségei összesen 8 421 046 Forint. A Támogatás intenzitása: 95%

A sikeres projektelőkészítést követően a Támogatói Okirat kézhezvételét követően megkezdődött a beruházás, egy biztonsági térfigyelő kamerarendszer telepítése Bakonszegen nyolc különböző helyen elhelyezkedő önkormányzati épületre, valamint egy jelfeldolgozásra és adattárolásra alkalmas kamerarendszerközpont kiépítése. A kamerarendszer központja és a tárolásul szolgáló merevlemezek a magyar jogszabályokat betartva, a lakosság elől elzárva, csak az illetékesek által hozzáférhető helyen kerülnek elhelyezésre, ezzel az adatvédelmi előírásoknak megfelelve. A központ a Polgármesterei Hivatalban került kialakításra.

A fejlesztés célja egy olyan térfigyelő kamerarendszer kiépítése volt, amellyel hosszútávon az Önkormányzat hozzájárulhat ahhoz, hogy a település lakói biztonságban érezhessék magukat. A projektben nagy felbontású térfigyelő kamerák kerültek elhelyezésre a település különböző részeire, minél nagyobb megfigyelhetőségi lefedettséggel. A rendszer szükség esetén elősegíti a hatóságok munkáját. 

A fejlesztés elsődleges célcsoportja a település lakói, ezenkívül a térségben élő emberek.

Az elnyert támogatás segítségével egy olyan térfigyelő kamerarendszer épült ki Bakonszegen, aminek hatására még inkább nő a lakók biztonságérzete. A javuló közbiztonság növeli Bakonszeg lakosságmegtartó képességét, az elvándorlás mértéke csökkeni fog, hiszen javul a település élhetőségének és a közösségi élet feltételeinek színvonala. A fejlesztés hatására erősödhet a helyi identitás-érzése, illetve a település vonzereje is nőhet.

BSVEVP EULEADER

You have no rights to post comments