artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Vidékfejlesztési Program, támogatási lehetőségének köszönhetően a VP6-19.2.1.-11-8-23 kódszámú, Bihar-Sárrét Vidékfejlesztési Egyesület – Helyi fejlesztések támogatása című felhívás alapján Bakonszeg Községi Önkormányzat 1 999 991 Forint összegű támogatásban részesült.

A Kemencés Nap története közel két évtized távlatába nyúlik vissza, amikor a Berettyó menti települések önkormányzatai pályázaton közösségi tér, kültéri kemencék építésére kaptak támogatást. A hagyományos sütő- és főzőalkalmatosságokat a falvak nevével megjelölve a bakonszegi művelődési ház udvarán építették meg.

Nevezett esemény egy gasztronómiai és kulturális rendezvény. Gazdag programkínálatról és finom ételekről szól évről-évre ez a nap.

Az eseménynek ezúttal is a település művelődési háza mögötti terület adott helyet. A 10 órakor kezdődő rendezvények során a kulturális csoportok, meghívott előadók fellépése mellett a másik attrakció a kemencében készült ételek kóstolása volt.

bakonszeg kemencés nap népdalbakonszeg kemencés nap sütés

A XIV. Kemencés Nap Bakonszegen a tervezett programoknak megfelelően alakult, 2023. augusztus 5-én került megszervezésre és lebonyolításra.

A megnyitót követően megtörtént az Új kenyér áldása, illetve a „Tiszta udvar, rendes ház mozgalom 2023. éve” díjazása.

A nap folyamán a helyi hagyományápoló csoportok mellett a közönség a Piruett moderntáncbemutatót, operett és sanzon műsort, popelőadót láthatott, hallhatott, érdeklődési körének megfelelően.

A rendezvényen a bihari települések kemencés sültjeinek készítése folyamatos volt.

Kísérő program volt a csillámtetoválás, a kirakodóvásár, az ugrálóvár, valamint a családoknak, baráti köröknek lehetősége volt közös bográcsozásra is.

A rendezvényt egy Retro-bulival zárták a szervezők.

bakonszeg kemencés nap sütés 2

A rendezvény hírneve és népszerűsége tovább nőtt, egy olyan rendezvény megvalósításával, amely a helyi közösségek mellett a magyarság identitástudatának erősítésére, a népszokások kulturális értékeinek megtartására, ápolására irányult.

A közösség tagjai jobban megismerték a falu hagyományait, hagyományos kézműves tevékenységeit, ételeit. Az itt élő embereknek erősödött az identitástudata, büszkék lehetnek múltjukra, szülőfalujukra.

A fejlesztés elsődleges célcsoportja a településen lakók voltak, a térségben élők és a megye más településeiről érkező érdeklődők.

A rendezvényünk hatására az ideérkező vendégek jobban megismerhették településünket és ez elősegíti Bakonszeg turisztikai vonzerejének növekedését is.

bsveleadervp eu

You have no rights to post comments