artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ints búcsút az átfagyott lábujjaknak.

A téli fagyok idején a legjobb a medvék példáját követve visszahúzódni a barlangunkba, és lehetőség szerint egy paplan alatt átvészelni a zord időszakot. Amikor viszont kénytelenek vagyunk elhagyni a biztonságos puhaságot, akkor a női téli csizma az, amiben szárazon megúszhatjuk a latyakfürdőt.

Hogyan találjuk meg az ideális téli csizmát?

Akármilyen jó szolgálatot tesz az év bármely szakában egy tornacipő, télen jobb bokát villantani, hanem minél több réteg védelemmel elkerülni az átfagyást. Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes darabot, ami nem csak véd, de még esztétikus is, ahhoz leginkább két szempontra kell ügyelnünk. Az első, hogy méretben jól illeszkedjen, fel tudjunk húzni a lábunkra egy vastagabb zoknit is, de nem legyen túl tágas a cipő. A másik pedig az, hogy ne csak a méret stimmeljen, hanem a célnak is megfeleljen. Utóbbi alatt azt értjük, hogy villásreggelihez nem szerencsés hótaposót választani, ahogy hegyi túrához sem combcsizmát. Aktív programokhoz mindenképpen vízálló darabot válasszunk, hogy ne ússzon el a jókedv az első merülésnél!

Ne érjenek meglepetések!

Az időjárás szeszélyei kiszámíthatatlanok, de nem lehetetlen rájuk felkészülni. Ahhoz, hogy ne kelljen átázott zokniban járnunk a várost, vagy éppen átfagyott lábakkal ülnünk a munkahelyünkön, fontos a jó cipőválasztás. A vízálló külső elsődleges szempont, de fázósaknak szerencsés a bélelt csizma. Ma már léteznek kivehető, mosható műszőrme bélések is akár, ha valaki tényleg igényli az extra melegítést. Hátrányunk abból sem származhat, ha ügyelünk arra is, hogy a cipő talpa vastag gumiból legyen, ami kellően csúszásgátló, illetve stabil ahhoz, hogy ne csak a hőérzetünk legyen rendben, hanem az egyensúlyunk is. Enyhébb napokon, elegánsabb megjelenéshez a (mű)bőr vagy velúr csizmák is ideálisak, a lovagló fazon még mindig nagyon népszerű. Ha viszont biztosra akarunk menni, és kellően aktív életmódot folytatunk, a túrabakancsok nem csak a hegyekben, a városban is megállják a helyüket.

You have no rights to post comments