artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Van néhány dolog, amit biztosan tudunk, és kiindulóalapot jelenthetnek a magyar csapat jövőbeni esélyeinek latolgatásához a 2024-ben Németország által rendezendő következő futball Európa-bajnokságon. Tudjuk például, hogy idén októberben, Frankfurtban, a Festhalléban az Európai Labdarúgó Szövetség kisorsolta a selejtező csoportbeosztását, összesen 53 ország válogatottját osztották ki 7 öt- és 3 hatcsapatos csoportba. Az utóbbi időben kifejezetten jól sikerült meccsekkel lendületbe hozott magyar válogatott, többek között a hihetetlenül sikeres Nemzetek Ligája fellépés okán, a magyar futball történetében először, a legerősebb csapatokat rejtő első kalapból húzták ki. Így kerültünk a G csoportba, olyan nem feltétlenül a legijesztőbbnek tartott csapatok mellé mint Montenegró, Szerbia, Bulgária és Litvánia.

A következő Európa-bajnokság selejtező mérkőzéseit 2023-ban játsszák, öt alkalommal, márciusban, júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben tartanak két-két fordulót. A 10 csoport első két helyezettje utazhat 2024 júniusában Németországba, illetve,mivel Németország, szervezőkként nem vesz részt a selejtezőkön, biztos helye van, ezért a 24-ből fennmaradó plusz három hely sorsát pót selejtezőkön döntik el.

Rossi óvatosságra int

Marco Rossi szövetségi kapitány, akinek a magyar csapat régóta várt sikerszériáját köszönheti, és aki 2025-ig tartó szerződésének köszönhetően az egész Európa-bajnokság ideje alatt a nemzeti 11 útját fogja egyengetni a nagy megmérettetésen, bizakodó, de azért mindenkit óv az elbizakodottságtól.

Mint ahogy azt a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján rögtön a sorsolás után megírta, az eredményt önmagában nehéz lenne értékelni, mert alakulhattak volna a dolgok sokkal kedvezőtlenebbül, de sokkal szerencsésebben is, hiszen a szerb csapatot előbbre rangsorolják a magyarnál, ők például kijutottak a vb-re is, szóval a legerősebb kalap jelentette előnyt nem sikerült teljesen kiaknázni. Azt sem tekinti garanciának, hogy több csapatot is, akikkel ki kell állni a selejtezőkön, a magyar csapat korábban legyőzött, mint mondja, a sikerhez maximális összpontosításra lesz szükség, anélkül az akár kedvezőnek is tekinthető csillagállás nem jelent semmit az ég adta világán.

Magyar esélyek

A legnagyobb izgalmakat a legnagyobb valószínűséggel a C csoport rejti, hiszen a legutóbbi arany- és ezüstérmes Olaszország és Anglia is odakerült, de mi vigyázó szemünket mégis inkább a G csoporton legeltetnénk, bármit is mondjon Marco Rossi, onnan várjuk a legszebb eredményt.
Ahogy azt az Unibet oldalán nyomon követhető, a világ számos bajnokságában játszott meccsek eredményei is mutatják, a labdarúgás sokszor okoz meglepetéseket.

Már csak azért is reménykedhetünk, mert tudjuk, hogy a magyar csapat a G csoport két tagjával kapcsolatban is őriz kellemes emlékeket.

Bulgáriát, 2020 őszén a nemzeti együttes az Eb-pótselejtező elődöntőjében 3–1-re verte, míg Szerbiát idegenben 1–0-val győzte le, itthon pedig 1–1-es döntetlent játszottak a Nemzetek Ligája B divízióban, ahonnan aztán a csoportot vezetve jutottak tovább.

Legutoljára Litvánia ellen fényes győzelmet arattak a fiúk Debrecenben, impozáns 4-0-val parancsoltak tekintélyt, az ügy egyetlen szépséghibája, hogy a mérkőzés 2015-ben volt, és azóta sok  kezdőrúgás elvégeztetett. Az egyetlen vészjósló adat a múltból, hogy Montenegrótól, 2019-ben, már a Rossi-korszakban, kikaptak.

Már a hivatalos menetrendet is ismerjük, a selejtezők során először hazai pályán, a bolgárok ellen bizonyíthatnak a fiúk március 27-én, aztán június 17-én Montenegróba utaznak, június 20-án pedig Litvániát fogadják, Szerbiával pedig szeptemberben találkoznak először, és az első visszavágó is az övék októberben.

Arról is érdemes szólni, hogy, amennyiben a hagyományos selejtezőkön, a reménykeltő múltbeli eredmények ellenére sem sikerülne jól a szereplés, Nemzetek Ligájában szerzett nagyon szép nyolcadik helynek köszönhetően – a pótselejtezőkön szinte biztos helye van a magyar válogatottnak.

A dobogó első helyéről lemaradó csapatok divíziónként négy helyért küzdhetnek. Tehát a magyarok, ha a selejtezőkön mégsem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, akkor is nekifuthatnak még egyszer a kijutásnak, ha a Nemzetek Ligájában náluk jobb helyezést elérő hét válogatott több mint fele harmadik, vagy annál rosszabb helyet tud csak elfoglalni a selejtezők során a maga csoportjában.

Persze ez még mindig nem biztosíték semmire, viszont talán mégis joggal reménykedhetünk, hogy az 1976-tól 2016-ig tartó hosszú szünet nem ismétlődik meg, sőt, sikerül túlteljesíteni a 2016-os Eb-n elért eredményeket.

You have no rights to post comments