artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A téli időszakban a legtrendibb ajánlatok egyértelműen a szezonális kiegészítők között találhatóak meg. Ezek egyrészt praktikusak, másrészt pedig hozzák az idei trendeket – olyan módon, hogy azok később is használhatóak lesznek majd.

Kesztyűk és sapkák

A téli felkészülés elengedhetetlen részét képzi a kellően meleg kesztyűk és a sapkák beszerzése. Mindkét kiegészítő jelentősen képes hozzáadni a megjelenésünkhöz, tehát a kinézetük és a mintázatuk egyáltalán nem másodlagos. Sapkából idén is hódít a férfiak és nők számára is a beanie, amelyből passzos és bővebb fazonok is egyaránt kaphatóak. Ugyanakkor igazán trendinek számít mindkét nem esetében a bojtos, kötött sapka viselése is. Tőlünk függ, hogy a megjelenésünkhöz melyik passzol igazán. Kesztyűknél a kötött darabok ismét virágkorukat élik, de a letisztultabb bőr vagy szövet modellek is megtalálhatók a kínálatban. Amennyiben sportosabb stílust képviselünk a mindennapok során, egy vízhatlan, meleg és valóban jó minőségi sportkesztyű biztos, hogy tökéletes választás lesz. A https://www.ecipo.hu/kiegeszitok/bordiszmuaruk/kesztyuk/ferfi-kesztyuk.html oldalán a legtöbb stílus képviselteti magát kesztyűk terén, így garantáltan megtaláljuk köztük a számunkra megfelelőt.

zoknivalasztas a telre mire figyeljunk

Zokniválasztás a télre – mire figyeljünk?

Zoknikból több típus létezik, és télen sem mindegy, melyiket választjuk az adott lábbelihez. Ha nem a megfelelő anyagú és vastagságú zoknit viseljük egy zárt cipőhöz, az könnyen kényelmetlenné válhat. Az első szempont a zokni kiválasztáskor a cipő mérete: orrának az szélessége és a szárának hossza. Téli cipők esetén lehetőleg kerüljük a bokazoknikat, mert egy magasabb szárú típusban könnyen feltörhet miatta a sarkunk. Viszont bármilyen cipőt is választunk, van jó néhány tanács, amit érdemes megfogadni. Bakancshoz például egy hétköznapi kiruccanáshoz vagy kiránduláshoz a sportzoknik közül ideális választani, ahogyan sportcipő viselésekor is. Viszont egy keskenyebb lábfejű cipőnél már a sokkal vastagabb, sporthoz használatos zokni akár kényelmetlen is lehet. Ezért például egy chelsea cipőhöz soha ne válasszunk vastag zoknit, sportzoknit pedig a stílusa miatt végképp ne. Ezek egyáltalán nem is illenének ehhez a cipőhöz. Ugyanez a helyzet minden elegáns vagy félelegáns viselet esetében. Ilyenkor még télen is inkább egy középvastag pamutzoknit vegyünk fel, a sportzoknikat nagy ívben elkerülve. Színek tekintetében általánosságban elmondható, hogy a nadrágtól mindig sötétebb színű zoknit válasszunk – lehetőleg olyat, ami nem üt el nagyon. Ez azt jelenti, hogy egy farmer esetében a fekete vagy sötétkék zokni remek választást jelent. Fehéret kizárólag csak sportcipőhöz viseljünk, de itt is csak sportoláskor. Világos nadrág esetén pedig egy árnyalattal sötétebb zoknit érdemes mindig felvenni. Ma már a férfi zoknik kínálatában kifejezetten színes darabok is megtalálhatóak. Akik kedvelik a bohém eleganciát, azoknak remekül lehet akár a nyakkendőhöz vagy inghez is igazítani ezeket a darabokat.

You have no rights to post comments