artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 16. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldségleves

Csirkerizottó

Heti "B" menü:

Paradicsomleves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

Kép: Tomster Design

Én ilyen hidegben nem megyek sehova, sportolni amúgy sem lehet ilyen időben - ismerős gondolatok, ugye? 
 
Karácsonyi bejglimaraton a televízió előtt, már-már rituálisan elmajszolt szaloncukor a végtelenedik Bud Spencer-ismétlés közben. Mint tudjuk, az ember legjobb barátja a kutya, s most azt is bevalljuk magunknak, hogy a legnagyobb szövetségese pedig a téli nagykabát - ideig-óráig segít eltakarni a télen fölszedett pluszkilókat, ám egyszer kitavaszodik, nem érdemes kockáztatni csodás szépségünket és mindennél fontosabb egészségünket. Súlyos tévhit, hogy télen nem ajánlott szabad ég alatt sportolni. Miért ne lehetne? Nem esik le a karikagyűrű az ujjunkról, öltözzünk föl rétegesen, aztán válasszunk kedvünkre.
 
Ha időnk és pénztárcánk engedi, próbáljuk ki a síelést. Megismerhetjük a természetet, gyönyörködhetünk a hófedte hegycsúcsokban; nem mellesleg ez az a sport, amely szinte a test összes izmát megmozgatja. Családi programnak is tökéletes.
 
Embert próbáló, kiváló kondíciót követelő sport a téli hegymászás, sajnos Magyarországon egyre kevesebb ilyen túrára van lehetőség, érdemes a szomszédos Ausztriában körülnézni, ott mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kalandtúrákat.
 
A gyerekek körében rendkívül népszerű a szánkózás (a szánkón ülő kisbaba mosolyánál őszintébbet nem fogunk találni); aki próbálta, az pedig tudhatja, már az sem könnyű (a szánkó olimpiai sportág!), amikor a csúszás reményében felmászunk a domboldal tetejére...Nekünk, bihari embereknek különösen szerencsénk van; a Berettyó-partot szinte erre találták ki, s már csak egy kis hónak kell esnie, hogy ki is próbálhassuk.
 
Ne feledjük, szerencsés esetben jégkorongozni a szabadban is lehet, bár a Berettyó leendő jegét erre a célra azért jó szívvel nem tudjuk ajánlani.
 
A korcsolyapálya akár romantikus randevúk helyszínül szolgálhat – irány a 2008 óta üzemelő Morotvaligeti műjégpálya!
 
Mindegy mit, csak mozogjunk rendszeresen télen is. Hazánk legutóbb nem szerepelt jól a téli olimpián, nem szereztünk egyetlen érmet sem. Ideje tehát megerősíteni az utánpótlást, a következő téli olimpia 2014-ben lesz az oroszországi Szocsi városában; e sorok írója például úgy gondolja, amennyiben a hógolyózás egyszer olimpiai sportág lesz, akkor nincs ellenére, hogy olimpikon legyen.