artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 21. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült oldalas hagymás tört burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (500 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Tejfölös szelet tésztával

Heti "B" menü:

Zöldborsóleves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

 

Nem szűnik a hisztéria körülöttem, egyre többen támadnak igaztalanul, ezért úgy döntöttem, hogy e helyen, a berettyohir.hu weboldalon, írásban tisztázom magam az ellenem felhozott hamis vádak alól. 
 
 
Megszólalni időszakos szájzáram miatt sajnos nem tudok (destruált fogfelépítést készít a fogászom cirkónia alapú kerámia koronával), de magyarázattal természetesen így is tudok szolgálni az ellenem felhozott plágium-vád ügyében.
 
A vád szerint tehát én, (akkori nevemen) Szabó Antal, 1983–ban, a berettyóújfalui, (akkori nevén) 2. számú Általános Iskola 5. osztályos tanulójaként, a nyelvtan órára készített „Szünidei élményeim” című év elejei dolgozatom első két oldalát (három oldalból állt az írás), egy az egyben lemásoltam a  romániai Bahnisoara általános liceumában ugyancsak ’83-ban tanulmányait folytató kisdiák,  Florin Parvulescu  hasonló témában, ógörög nyelven írott dolgozatáról.
 
Ezen vádakat, itt és most, a leghatározottabban visszautasítom! Az tény, hogy ismertem a nevezett egyént és az is igaz, hogy együtt nyaraltunk a bélapátfalvai úttörőtáborban, sőt azt sem tagadom, hogy a dolgozatomban leírtak, miszerint bekentük fogkrémmel a fiúháló padlóját, amin aztán nevelőtanárunk Béla bácsi elcsúszott, és combnyaktörést szenvedett, olvashatóak Florin Parvulescu dolgozatában is. Az utána következő események azonban, történetesen, hogy eldugtuk Béla bácsi ideiglenes járókeretét, majd álmában leborotváltuk a mellkasát , és ráragasztottunk technokol rapiddal egy, már nem élő csíkosfejű nádiposzátát (acrocephalus paludicola), csak az én „Szünidei élményeim” című dolgozatomban olvashatóak!
 
Visszautasítom azt a vádat is, hogy a forrásokat nem említettem megfelelő alapossággal, hiszen részletesen bemutattam dolgozatomban a kirándulásaink alkalmával felkeresett  Feketelen- és Imókő-forrást, de ha kritizálóim jobban elolvassák művemet észrevehetik, hogy írok az Alsó és Felső Vöröskő-forrásról is mint kalandos barangolásaink célpontjairól. Itt jegyzem meg, hogy a Bükk-hegység gyönyörű vidék, ajánlom mindenkinek!
Florinnal amúgy régi keletű az ismeretségünk, még a nyolcvanas évek elejére datálható; Nagyváradon ismertem meg őt amikor AMO szappant és rágógumit vittem neki, barátságunk zálogául. Ő később viszonozta kedvességem azzal, hogy átcsempészett az akkor még szigorúan őrzött magyar-román határon egy ARO típusú kistehergépkocsit, alkatrészeire bontva három Skála Áruház feliratú szatyorban. Útjaink egyébként a kilencvenes évek elején szétváltak; annyit tudok kedves barátomról, hogy ma élharcosa annak az igazságtalan román oktatásügyi eljárásnak, hogy a 160 cm alatti magassággal rendelkező doktorjelöltek csak kisdoktori disszertációt írhatnak
 
Legvégül pedig, nem értek egyet azzal sem, hogy korábbi iskolám egy nyolctagú bizottságot hozott létre, kilencmillió forintos költségvetéssel, hogy az én háromoldalas dolgozatomat tudományosan összehasonlítsák Florin barátom művével. 
Közleményemet azzal zárnám, hogy amennyiben a vádlóim elleni személyiségi jogi perben nyertes leszek, a kártérítés összegét háborgó lelkiismeretem megnyugtatására, a csíkosfejű nádiposzáták élőhelyének megvédésére fogom költeni.