artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A vidéki karácsonyi vásárok hangulatát idézte meg berettyóújfalui telephelyén a TAMA Hungary Kft. Idén az értékes ajándékcsomag és a 75.000 Ft-os SZÉP-kártya mellett disznótoros finomságokkal, kürtőskaláccsal és alkoholmentes forró punccsal is megvendégelték dolgozóikat a téli leállás előtti utolsó héten. A rendhagyó "karácsonyi partin" Győrfi Sándor, a cég ügyvezető igazgatója mondott ünnepi beszédet. KÉPGALÉRIA

Az igazgató emlékeztetett, a korábbi években, a Kölcsey Központban, elegáns öltözetben, szépen megterített asztalok mellett ünnepelhettek, de sajnos a járványhelyzet közbeszólt, a tavalyi évben már nem is tudták megtartani ezt a rendezvényüket. A mostani ünnepség szervezői szívüket, lelküket beleadták, hogy örömet tudjanak szerezni a cég dolgozóinak.

Tama karácsony17Tama karácsony02

Győrfi Sándor néhány szóban értékelte az elmúlt esztendőt. Örömmel tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy sikerült a balesetek számát idén jelentős mértékben lecsökkenteni. A tavalyi 32 baleset helyett idén csak 9 történt. A Covid sajnos a cég életében is éreztette a hatását. Tavasszal volt egy nagyobb hullám, amikor számos dolgozó került táppénzre. A nyarat követően a negyedik hullám sem kerülte el a munkatársakat, de a csapatmunkának, az üzemvezetők jó szervezésének köszönhetően szinte folyamatos volt a termelés.

A 2021-as évben mind a két területen (zsineg, háló) nagyon jó évet zárt a TAMA Hungary Kft., ez a havi termelési bónuszokban is visszaköszönt. Örömteli hírként közölte, hogy a minimálbér, illetve a garantált bérminimum jövő évi emelkedésének köszönhetően minden dolgozó jövedelme jelentősebb mértékben fog növekedni. Pl. a C vizsgával rendelkező gépkezelő munkatársak 2022. januártól 270.000 Ft alapbérre számíthatnak és a bejárási költségeket is mindenkinek megemelték 15 Ft/km-ről 25 Ft/km-re.

Tama karácsony31Tama karácsony21

Az ügyvezető igazgató felhívta a figyelmet, hogy jövőre egy nehéz év várható, ugyanis a járványhelyzet nem csak az embereknek okozott komoly problémát, hanem a világgazdaságot is teljesen felbolygatta. Drasztikusan nőtt az elektromos energia ára, valamint a gázköltség is 4-5-szörösére emelkedett, és ez minden termeléssel kapcsolatos tevékenységben éreztetni fogja majd a hatását.

Jó hír, hogy a cég termelése 2022-re is 100%-ban előre le van foglalva. „Meg kell becsülnünk, hogy tudunk dolgozni, pénzt keresni és el tudjuk tartani a családunkat. Bízunk abban, hogy a piaci lehetőségekből a Tama Hungary Kft. továbbra is ki tudja hozni a maximumot” – mondta Győrfi Sándor és mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket, jó egészséget kívánva zárta beszédét.

Tama karácsony33

You have no rights to post comments