artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány által aláírt együttműködési megállapodásnak köszönhetően a közel 700 érintett pedagógus internetbiztonsági oktatása után a Vodafone jóvoltából megkezdődött az iskolákban a mintegy 6500 érintett gyermek internetbiztonsági oktatása is. 2016. november 9-én a hencidai Fekete Borbála Általános Iskola Csere-Erdő Tagiskolájában jártunk és az alsó tagozatosoknak tartott előadáson vettünk részt, melyet Szűcs Norbert a Safer Internet program oktatója - egyébként az ebesi Arany János Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója - tartott.

A rendhagyó órán az internetezési szokásainkról, személyes adatok védelméről kötetlen beszélgetés keretében kaphattak sok hasznos és fontos tanácsot, információt a diákok.

A 21. században egyre aktuálisabb ez a kérdés, hiszen a mostani gyermekek olyan generációt képviselnek, amely napi szinten használja a számítógépet, tabletet, okostelefont. Ezekkel az eszközökkel sok hasznos dolgot el lehet intézni az interneten, de sajnos ezzel együtt számos veszélyt is rejtenek magukban. A mai interaktív órának az volt a célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét erre, és praktikus tanáccsal szolgáljon a nem kívánt események és a kiszolgáltatottság elkerülése érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szűcs Norbert a diákoknak elmondta, a meglévő eszközök felelős alkalmazása nagyon fontos, arra használjuk, amire készítették őket. A számítógépen, okostelefonon, tableten tárolt személyes adatainkat pedig megfelelő védelemmel lássuk el. A gyerekek arra a kérdésre, hogy ki mire használjai az internetet, örömmel válaszoltak: többségük online játékokat játszik, zenét hallgat, filmet néz, vagy facebookozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közösségi oldalak révén kapcsolatokat tudunk létrehozni a világhálón családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel. A tanuláshoz, ismeretek bővítéséhez is számos segítség rendelkezésünkre áll, mint például a Google kereső vagy a Wikipédia tudástár. Szűcs Norbert azonban felhívta a figyelmet, hogy az itt talált információk közül sok téves, hamis, ezért nem szabad mindent elhinni, ami az interneten megtalálható, szükséges ezek ellenőrzése. Erről egy rövid, kedves és tanulságos rajzfilmet is megnézhettek a gyerekek.

Az oktató előadásában szót ejtett még a nyílt hálózatok veszélyeiről, a felnőtteknek szóló tartalmak korlátozásáról, a vírusirtás fontosságáról, az internetes zaklatásról, illetve további lehetséges veszélyekről, azok kivédéséről is számos tanáccsal, információval látta el a diákokat, akik érdeklődve hallgatták az előadót és lelkesen válaszoltak a feltett kérdésekre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A programról részletesebben az alábbi hivatalos sajtóközleményben olvashatnak: 

You have no rights to post comments