artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Igen, egy mosolygós fotó és maga a facebook sem tükrözi sokszor a valóságot. Én sem vagyok mindig boldog, sőt…, de igyekszem megtenni azt, ami tőlem telik ennek érdekében. Ami rajtam múlik, amibe van beleszólásom, hangsúlyozom, AMIBE VAN beleszólásom, mert sajnos egyre inkább azt tapasztalom a mai világban, van, amibe nincs, és nem mi döntünk, hanem döntenek helyettünk a fejünk felett! Amúgy minden másban hiszem, hogy VAN DÖNTÉSEM!!!

Lehet, hogy sok idő mire merek lépni, de én legalább merek. Egyszerűen nem tudom elviselni a boldogtalanság érzését huzamosabb ideig. Hiszek abban, hogy a világ kerek és minden megadatott benne, amire szükségem van egy teljes boldog és egészséges élethez, csak meg kell találnom. Ezzel a tudattal nem félek meghozni ezeket a nagyobb döntéseket, (vagyis kicsit félek, de bízom) mert tudom, hogy minden képességem megvan ahhoz, hogy megtaláljam azt, amire vágyom.

Igyekszem nem függni senkitől semmilyen téren. Nem másoknak szívni az energiáit, hogy abból tartsam fent magam, hanem megtalálni azokat a dolgokat a környezetemben, amik energiát adnak nekem és így egyedül is jól tudom magam érezni. Mik ezek? Pl.: zene, filmezés, mozgás, beszélgetés, kimenni a természetbe, érezni a szelet, az esőt az arcomon... eggyé válni a természettel, kreatívkodni, segíteni másoknak, apróságoknak örülni, meditálni, szeretetet árasztani... Az a cél, hogy a hangulatom ne a külső körülményektől, emberektől függjön.

Elfogadtam azokat a dolgokat, amiken nem tudok változtatni. Már nem dühöngök és nem idegesítem magam ha dugóba kerülök, ha rossz idő van, ha sokan vannak előttem a postán... Van értelme??? Ha ideges leszek, akkor sem fog változni a helyzet? Akkor meg? Csak magamnak ártok, ha idegesítem magam és hülye vagyok én, hogy magamnak ártani akarjak? NEEEEM! Szóval jobb, ha nyugodt maradok és elfogadom azt, amin nem tudok változtatni.

Van még valami, amit sokan gyerekesnek tartanak bennem, pedig szerintem mindenkinek így kellene. Borzasztóan tudok örülni apró, hétköznapi dolgoknak, helyzeteknek, pont úgy, mint egy gyerek. Tanuljatok a gyerekektől, ők a MOST-ban élnek! Nem rágódnak a múlton és nem félnek a jövőtől, ezáltal nem mérgezik meg minden pillanatukat szomorúsággal és félelemmel. Tudom, hogy nem olyan egyszerű dolog ez, gyakorolni kell, aztán egy idő után természetessé válik.

Tudatosság és éberség kell! Nekem sem megy mindig, de törekszem, akarom és ez a lényeg! ÉLNI AKAROK, ÁTÉLNI IGAZÁN ÉS NEM CSAK TÚLÉLNI!!!

Az elmúlt két hónapban komoly személyiségfejlődésen mentem keresztül. Az egyik legfontosabb tanulság az volt, hogy humor és önirónia nélkül a legtöbb dologgal való küzdelem sem megy. Azt hiszem, ez életem legizgalmasabb utazása. De ezt azért majd újragondolom, ha eljutottam a Machu Picchu-ra, illetve Indiába.

Viszont egy pár dolog letisztázódott:

1. Nem félek többé a madaraktól, éjjel az utcán egyedül, a horrorfilmektől, az idegen zajoktól, az úszómedence aljára felfestett fekete csíktól, amikor úszom. Nem félek soha többé semmitől.

2. Minden egyes új nap ajándék. Az ajándék pedig nagyon klassz dolog, mert rejthet virágot, színházjegyet, cipőt, rúzst, magát az életet vagy csokit. A csoki pedig – mint tudjuk – boldogság.

3. A legrosszabb, amit elvehetnek tőlem az az, ha nem ehetek meg bármit, amit szeretnék. A világ egy sötét és üres hely a kedvenc ételeim nélkül. Így a szigorú Paleo diétám lassan ködbe veszni látszik.  A feljött kilókat remélem a mozgással kompenzálhatom.  Deee amúgy pont l.szrom , hány kiló vagyok, nem ez számít.

4. A Családomat szeretem a legjobban a világon. Ez mindig is így volt, csak talán ilyen szinten tudtam róla. És ezt már semmi nem fogja megváltoztatni.

5. Lehet nő és nő között is barátság. De csak akkor, ha nem osztja az észt egy ilyen rettenetes helyzetben. És legalább ugyanannyira jó arc. (Köszi Ancsi és Andi!)

6. Nem leszek ideges egyáltalán, ha a tejben rommá ázott csokis müzlit leverem a konyhapultról. Nem káromkodom. Csendben feltörlöm.

7. Az emberek gondolkodását nem tudom megváltoztatni, éppen ezért felesleges is megpróbálni. Lesznek dolgok, amikben egyetértenek majd velem, de egy csomó olyan is, amiben meg nem. A világon több mint hétmilliárd ember él, és egyik sem gondolkodik ugyanúgy.

8. Teljesen mindegy, hogy mit gondolnak rólam, éppen ezért soha többé nem hallom meg a pletykákat.

9. Az emberi test a legcsodálatosabb rendszer. Szinte bármiből képes regenerálódni.

10. Hülyeség mást hibáztatni a sorsomért. Senki más nem lehet okozója a bajomnak magamon kívül.

11. Másoknak segíteni nagyszerű. Nincs annál jobb érzés, amikor a fiatal nők az én figyelemfelkeltő kampányom miatt mennek el szűrésre, és emiatt megmenekülnek attól, amin nekem keresztül kellett mennem eddig. Remélem lassan vége a rémálomnak.

12. Egyetlen percet sem fogok eltölteni többé olyan társaságban, vagy olyan dolgokkal foglalatoskodva, akikkel vagy amelyekkel nem érzem jól magam.

13. Boldogságot nem lehet patikában venni. Boldogság nincsen sehol. A boldogság én magam vagyok. Azaz te magad vagy.

14. Humor nélkül nem megy.

15. A halál nem félelmetes.

16. Isten jó fej.

You have no rights to post comments