artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Civilekkel és nőgyógyász szakorvosokkal alakult meg a Mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nőkért és a megelőzésért. Az alapítvány célja, hogy minél szélesebb körben tájékoztassák az egészséges nőket a méhnyakrákról és megelőzéséről, emellett támogassák a méhnyakrákos betegeket a lelki felépülésben és információval segítsék őket a gyógyulás időszakában.

“Vajon tudok-e még valaha teljes értékű életet élni, kiegyensúlyozott nőként dolgozni, családot összetartani?" - ezek a kérdések szinte minden méhnyakrákos nőben felmerülnek. A civil és nőgyógyász tagjai azon dolgoznak, hogy széles körben ismert mozgalmat hozzanak létre, segítsék a méhnyakrákos nőket a visszailleszkedésben és felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára. A Mályvavirág Alapítvány kettős célt tűzött ki megalapításakor: kiemelt fontosságúnak tartja, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa az egészséges nőket a  és megelőzéséről, valamint támogassa a méhnyakrákos betegeket a lelki felépülésben és információval segítse őket a gyógyulás időszakában.

“Szeretnénk elérni, hogy minden nő felelősséget érezzen saját egészségéért, azért, hogy évente szánjon 10 percet a szűrésre, és aki csak teheti, éljen a megelőzés, a védőoltás lehetőségével" - hangsúlyozza Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány  elnöke, aki kétgyermekes anyaként néhány éve esett át a betegségen. Kevesen tudják, hogy a méhnyakrákos nők megpróbáltatásai nem érnek véget a műtéttel és az azt követő kezeléssel. A műtét után a kismedencei működés teljesen megváltozik. A rehabilitáció ma még gyerekcipőben jár, kevés tájékoztatást kapnak a betegek. Mindezt lelkileg és fizikailag is fel kell dolgozni. Azonban már számos olyan módszer és eszköz van, ami segíthet a gyógyulásban, s amelyekre építve az Alapítvány egy rehabilitációs programot kíván összeállítani. Tóth Icó  című könyve az első mérföldkőnek számít ezen az úton. A Mályvavirág Alapítványt 5 elkötelezett alapító hívta életre 2013 májusában.

Tóth Icó, az alapítvány elnöke, volt méhnyakrákos nő, anya, feleség, aki életcéljául tűzte ki, hogy segítsen a méhnyakrákos betegeken és minél szélesebb körben ismertté tegye a megelőzés lehetőségét.

Dr. Major Tamás - a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának egyetemi docense - a méhnyakrák elleni védőoltás megjelenésétől kezdve követi annak nemzetközi és magyarországi alkalmazását.

Dr. Bartha Tünde ugyancsak Debrecenben dolgozik szülész-nőgyógyászként, a Minden anyuka meggyógyul című könyv orvosszakértője.

Dr. Tóth Miklós - Icó édesapja - jogászként, médiakapcsolatai révén és érintett szülőként kíván minden segítséget megadni az alapítványnak.

Horváth Szilvia több országos méhnyakrák elleni védőoltási programot szervezett az elmúlt években, emellett kommunikációs tapasztalataival segíti az alapítványt.

ICÓ ÉS TÖRTÉNETE

„Tegnap lovagolt először Jázmin, Rézin. Fantasztikus volt látni őt, nagyon tetszett neki. Kobakban és lovaglócsizmában volt. Büszke voltam rá! Este melléfeküdtem, és mondtam neki, hogy egy hosszabb időre elmegyek, tízet kell aludnia, és jövök. Ő erre azt kérdezte:
- Minden anyuka meggyógyul?
- Igen – válaszoltam –, minden anyuka meggyógyul! – s ezzel nyugodott meg a kis lelke!
Közben szorított a sírás, de tudtam, hogy nem veheti észre. Én vagyok a nagy, erős anyukája!”

Megszületett a könyvem. Nehéz úttal jött, de annál több erő és szeretet lakozik benne! Az én könyvem. Az én történetem, a kis lelki dolgaimmal! Miért? Mert olyan sok erőt érzek magamban, hogy tudom meg kell mutatnom! Az utat… ahogyan ide eljutottam! Azért, hogy más is tudja! Mert nagyon fontos! Hiszen ezzel az erővel végig lehet menni a nehéz, nagyon nehéz úton… annak aki benne van, és annak, aki tudni akarja ezt!

ÍGY KEZDŐDÖTT 

2011. augusztus 19-én megszületett második kislányunk Inez, császármetszéssel. Nagyon örültünk, könnyű szülés volt, mindent rendben találtak. 6 hétig hol véreztem, hol nem, össze-vissza. A hathetes kontrollon a doktor úr „méhszájsebet” állapított meg, csodálkozva. Öblögettem, majd fagyasztásra küldtek, de ott már az orvos kicsit „elszörnyülködve” nem vállalta azt, mondván itt nincs rendben minden. Ezután a János kórházba feküdtem be konizációra, de ezt sem tudták elvégezni. Szövetmintát vettek, melyből megállapították, hogy rosszindulatú elváltozás van odabent! A CT mutatta ki a 4 cm-es daganatot a méhszájon. 2011. december 7-én Wertheim műtétre került sor. Két hét kórház után kiderült, hogy nyirokcsomó áttét is van. Ezért a Kékgolyóban 30 sugarat és 4 kemoterápiát kaptam.

Azt hiszem így tudom röviden összefoglalni, ami történt, minden érzelem nélkül. Az ezalatti érzelmeimet végig írtam. Nagy kitartással és békével vittem végig az utam, talán még ma sem tudom, hogyan. Tünetmentes vagyok, járok vizsgálatokra, két év most félévente! Nagyon bízom az életben maradásban, hogy sok örömöt és szeretetet tudokmegélni a családommal, a segítő férjemmel és két fantasztikus kislányommal!

EGYÜTT KÖNNYEBB

Szörnyű volt a tény és az út, amin végig kellett menni, tudom milyen, ahányan vagyunk, annyi féle úton megyünk. Azt is tudom, hogy segítenünk kell egymásnak, amiben csak tudunk. Mert ebben sorstársak vagyunk, ha akarjuk, ha nem, és rengeteg olyan kérdés, válasz van, amit egymástól tanulhatunk meg!

Ezért is fontos vagy itt! Hogy összefogjunk! És együtt segítsük egymást, másokat! A Mályvavirág Mozgalmat így kezdtük el, olyan lelkes és elhivatott emberekkel, akik szintén, önként szeretnének segíteni. Legyen egy hely, ahol minden és mindenki összefuthat! Ahol megoszthatjuk a bánatunkat, segítő kezünket, információinkat, tapasztalatainkat, kéréseinket és kérdéseinket bármiről is van szó e betegség kapcsán! „Egy pihe nem repít az égig, de sok toll szárnyat ad!”

Te miért érzed magad Mályvavirágnak? Ha szívesen megosztanád velünk történeted, vagy  szívesen  részt vennél  a berettyóújfalui  mályvavirág pont kialakításában várjuk a e-mail címre jelentkezésedet, ötleted!

You have no rights to post comments