artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 16. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldségleves

Csirkerizottó

Heti "B" menü:

Paradicsomleves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

(Jegyzet)

Kép: Tomster Design

Az év vége számomra mindig a számvetés időszaka. Egy barátomnak ezt egyszer elmeséltem, aki „furcsálkodott” rajta. Azt mondta, ő nem szokott ilyet csinálni. Mondtam neki, hogy nekem se szokásom autót vezetni, de nem csodálkozom azon, hogy ő szokott. Nagyot nevettünk ezen a kis összeszólalkozáson. Ha a kedves olvasómat érdekli, hogy hangozhat egy szubjektív, országos számvetés, kérem, kattintson a bővebben gombra!
Aki olvasta eddigi jegyzeteimet, az joggal gondolhatja, hogy kissé negatívak a témaválasztást illetően. Az év vége felé közeledve azonban szeretnék ezzel a „hagyományommal” szakítani. Nézzük a világot mosolygósan! Ezért a múlt év egyik vezető hírét most kivételesen pozitív hangnemmel „számvetem” Önöknek.
Orbán Viktor Pekingben járt! Rendkívül boldog és büszke vagyok, hogy a kormányfőnk igaz demokrataként nem exportálta a sajtótörvényünket, így nem kötötte gúzsba a köztudottan liberális kínai sajtót! Külön pozitívumként szeretném még említeni, hogy nem élt vissza gazdasági és katonai erőfölényünkkel, és nem tette Kínát Magyarország gyarmatává! Pedig gondolom, nagy volt a kísértés. Lám, a „jó” mindig elnyeri jutalmát, mert mint a hírekből tájékozódhattunk, a megszeppent kínai vezetők nagyon meghatódtak Magyarország nagylelkű hozzáállásán, s rögtön kilátásba helyeztek néhány milliárd dollár értékű befektetést –az egyiket talán itt, Berettyóújfaluban. Hiába, jó a nagyhatalmakkal jóban lenni! Jó az „Erős Európa” megalkotójával, a „Dübörgő Pannon Pumával” nem ujjat húzni!
No, ugye? Megy ez nekem! Az olvasó meg reménykedjen, hogy minden jobb lesz majd jövőre, és csak „pozitív” hírek jönnek-mennek majd a világban, és egy év múlva szilveszterkor temethetjük a kritikai újságírást. Én tényleg őszintén - mindnyájunknak ezt kívánom!