artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

ROHU

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

viktoriatours

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. szeptember 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

Néhány hónapja vergődtem pár napig, most az elviselhetetlen hőség keserítette meg az életemet. Az eseményekről ismét naplót vezettem!

 

 

 

Első nap

Én előbb tudtam, hogy melegfront érkezik, mint a meteorológusok, hiszen szomszédunk, János, egyik este szivárványszínű fecskében, és frissen borotvált mellkassal jött át hozzánk, miközben arról érdeklődött, egyedül vagyok-e. Kénytelen voltam ismét „nagykifliben” aludni vele, miközben jól leizzadtam. Miután reggel elment, megfogadtam a tanácsát, és átöleltem a leghidegebb „dolgot” amit a lakásunkban találtam, a feleségemet, de legnagyobb bánatomra ő sem hűtött le engem. Egyre melegebb lett a lakásban. Gyermekeim filmnézéssel ütötték el az időt, de amikor láttam, hogy a Forró szél című jugoszláv remekművet tolják a lejátszóba, én „ütöttem el” őket. Egyre mélyebb apátiába csúsztam a fokozódó hőség miatt!

Második nap

Ma úgy döntöttem, nem teszek semmit, mert azt olvastam, ha mozgok, még intenzívebb a hőérzetem, ezáltal jobban izzadok, miáltal még rosszabbul érzem magam. Betettem hát a DVD lejátszóba kedvenc sorozatomat, a Született feleségeket és megnéztem egyhuzamban mind a hét évadot. Csak a főnököm telefonált dél körül, hol vagyok, miért nem megyek már dolgozni, mire azt válaszoltam, izzadok, erre ő Jánost, a szomszédomat hozta szóba, és azzal búcsúzott zavartan, ha kiizzadtam magam esetleg benézhetnék melózni majd. Fokozódik a meleg, levettem a zoknimat, megpaskoltam az arcomat egy kis csapvízzel, majd feküdtem néhány órát a hideg padlón. Kutyusunkról, Borziról is levettem a kötött pulóvert (január óta rajta volt szegényen), és együtt lógattuk a nyelvünket a nagy melegben.
Délután értesültem arról, hogy hőségriasztást, majd hőségriadót rendelt el egy illetékes úr, ami azt jelentette, hogy megjelent házunk előtt egy ásványvizes teherautó, friss vizet osztva a járókelőknek. Én is beálltam a sorba és kértem az önkéntesektől ötszáz palack csendes ásványvizet, merthogy ugye jövőre is lesz kánikula, meg nagycsaládos is vagyok, meg a szénsavtól nagyon böfögök! A munkatárs elküldött melegebb éghajlatra (ennél is melegebbre?), majd a kezembe nyomott két másfél literes vizet, és mint doktor Bubó, kérte a következőt! Faragatlan tuskó!

Harmadik nap

Harmadik napja zárva vannak az ablakaink (a meleg ugye így nem jön be), ezért a feleségem engedélyt kért arra, hogy felvehesse a fürdőruháját. Mondtam neki, hogy rendben, de csak akkor, ha nem vagyok otthon; szeretnék úgy emlékezni rá, ahogyan utoljára láttam őt hiányos öltözetben (ami olyan húsz éve volt utoljára): karcsú derékkal, feszes popsival, kackiás mellekkel.
Nehezen élem meg a hőséget: folyamatosan izzadok, büdös vagyok, étvágytalanság gyötör, csak iszom a forró teát (ezt javasolták) literszámra, a hozzá illő rummal együtt (ezt én javasolom)! Kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját, szélesre tártam a hűtőláda tetejét; jött némi hideg, meg tönkrement 30 kiló csirkemell, 15 kiló sertéscomb, szétfolyt húsz liter jégkrém, meg bokáig gázoltunk a leolvadt hűtők vizében.
Este én is felvettem a fürdőruhámat, mire a gyermekeim fulladozó röhögésben törtek ki, erre én megsértődtem és visszavettem a norvégmintás szarvasos pulóveremet.

Negyedik nap

Ma reggel esőcseppek kopogására ébredtem, szinte extázisban rohantam az ablakhoz, amit feltéptem és hatalmasat szippantottam a jócskán lehűlt levegőből! Vége! Vége a hőségnek, itt a hidegfront (hiszen János is hazament közben), nagyon örültem én is meg a család is!
Egy kicsit mintha párás lett volna azért még az idő, meg azért bent a lakásban még mindig 25 fok felett volt a hőmérséklet, szóval úgy döntöttem, hogy bekapcsoljuk a légkondicionáló berendezéseket, melyekből három is volt a lakásban. Néhány éve szereltettem fel ezeket a masinákat, hátha valami borzasztó hőség önti el egyszer a lakóhelyünket.