artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

ROHU

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

viktoriatours

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. szeptember 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

Az évek óta tartó gazdasági világválság a turizmust is elérte, így szükségképpen megjelentek az olcsó utazásokat kínáló turisztikai vállalkozások, melyek közül most a berettyóújfalui gyökerekkel rendelkező Válság Tourist Utazási Irodát mutatjuk be.

-Ügyvezető Igazgató Úr, meséljen a kezdetekről!
 
-Mindenek előtt üdvözlöm a Kedves Olvasókat, Bordó Boldizsár vagyok a Válság Tourist tulajdonosa. Drága feleségem, és üzlettársam, Etelka most nem lehet itt velünk, éppen egy túszmentő akcióban vesz részt a közel-keleten, mint túsz.
 
-Ez szörnyű!
 
-Igen az, de bízom benne, hogy hamar szabadul. Erős lábszaga miatt képtelenség egy-két napnál tovább egy légtérben tartózkodni vele, szerintem ezt fogva tartói is megtapasztalják majd, és néhány napon belül elengedik az én drága Etelkámat.
 
-Drukkolunk élete párjának!
 
-Köszönöm. Tehát a kezdetek. 2008-ban elért minket is a gazdasági világválság, útjaink iránt megcsappant a kereslet, egyre kevesebben töltötték szabadságukat külföldön. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy szülővárosunkban, Berettyóújfaluban, és környékén szervezzük újra vállalkozásunkat. Gondoltunk egy merészet, és a Vaterán vásároltunk egy Robur típusú személyszállító kisbuszt, majd meghirdettük első bevásárló-körutunkat, mely a Morotváról indult, és a Berettyó Áruházat érintve a Piacon állt meg, és onnan mintegy körjáratszerűen, indult vissza Szentmártonba, érintve a Puskin utcai (ma ugye már Osváth Pál utca) kiskocsmákat. Az érdeklődés óriási, a siker frenetikus volt.
 
-Gondolom sikerült magukat anyagilag rendbe tenni.
 
-Hogyne, a Roburt le tudtuk cserélni egy Dacia Aro-ra.
 
-Indultak újabb utak is?
 
-A bevásárló turizmus példáján felbuzdulva a katasztrófaturizmusba fektettünk hihetetlen energiákat. Az érdeklődő turisták egy meghatározott részvételi díj ellenében bebocsátást nyernek a 8óra 13-kor Berettyóújfaluból, Derecskén át Debrecenbe közlekedő zsúfolásig teli buszjáratra.
 
-Hát ez tényleg katasztrofális utazás lehet!
 
-Így van, és mi ráadásul extrákat is kínálunk ügyfeleinknek! Felárért a sofőr nem kapcsolja be a légkondicionálást, zárva tartja az ablakokat, durván fékez, szóval az élmény a végsőkig fokozható!
 
-Úgy hallottam, hogy Önök több, régóta ismert turisztikai fogalmat újraértelmeztek.
 
-Jól tudja uram. Nálunk a félpanzió tényleg félpanzió, ugyanis saját kis panziónk, mely egy környező kis faluban áll, félig kész állapotban fogadja a vendégeket. A háromemeletes épület egyik fele épült meg csak, azaz az emeleti hálószobáknak például hiányzik az egyik fala, amely egyfajta izgalmas természet-közeliséget jelent turistáink számára, bár az itt szabadságukat töltőknek mindig elmondjuk, hogy készüljenek fel meleg pizsamával, illetve figyeljenek arra, álmukban le ne guruljanak ágyukról, ugyanis legrosszabb esetben, háromemeletnyit is zuhanhatnak.
 
-Hány csillagos ez a panzió?
 
-Az attól függ, melyik helyiségben hajtja álomra fejét a vendég. A hálószobák fölött kevésbé hiányos a födém, így ott hanyatt fekve egy vagy két csillagot láthat a lyukon át a turista éjszakánként, így ezek a szobák értelemszerűen egy vagy két csillagosak. A vendégszobáknál más a helyzet; van olyan szoba ezek között, amely fölött egyáltalán nincs tetőzet, nos ezek a helyiségek kettő, három vagy négy csillagosak, attól függően mennyi fénylő égitestet lát az ember az ágyból.
 
-Mit gondol, az üzleti turizmusnak van jövője térségünkben?
 
-Persze, éppen most nyertünk EU-s pályázaton komoly összeget üzletemberek utaztatására!
 
-Nocsak! Ez mit jelent pontosan?
 
-Uzsorásokat, színesfémgyűjtőket, vasazókat, kacsatollasokat fogunk utaztatni faluról, falura. 
 
-Divatos mostanában az egészségturizmus. Ezen a téren terveznek e valamit?
 
-Tervezünk? Már meg is valósítottuk. Összekapcsoltuk az egészségturizmust az élményturizmussal, és „Fittness, wellness, Loch Ness Berettyóújfaluban” címen programot hirdettünk az egészségüket karban tartó vendégek számára. A fittness jelenti azt a lehetőséget, hogy a felfrissülésre vágyó vendégeink Norbi-plakátok előtt szoba kerékpározhatnak a megújult Szent István téren, a wellness keretében az arra vágyók lávaköves masszázst vehetnek igénybe Feri bácsi közreműködésével a helyi Tüzép telepen, valamint további programként algás salaktalanító pakolást kaphatnak mocsári iszappal megbolondítva, egy helyi gazda sertéstelepén (az iszap igény esetén keverhető disznótrágyával).
 
-No és a Loch Ness?
 
-Ez tulajdonképpen a show része a programnak, egy amolyan látványelem. Etelka feleségem fog néhány hosszt úszni a Népligeti tóban, borotválatlanul, a ’82-ben vásárolt citromsárga egyrészes fürdőruhájában.
 
 -Ez tényleg fantasztikus látvány lesz, azt hiszem! No és mi a helyzet az ökoturizmussal?
 
 -Az ökoturizmusban nem nagyon látunk fantáziát, hiszen szinte már minden helyi lakos ökoturista. Mindenki kerékpáron közlekedik, mert drága a benzin, így nincs kipufogógáz, esővizet gyűjt, és abban mosakszik, mert magas a vízszámla, gyertyával világít, mert nem tudja kifizetni a számlát. Így tehát nincs szükség áramra, illetve áramtermelő erőművekre; a magyar ökoturista nem vásárol boltban, mert nincs pénze, így nem szennyezi környezetét, illetve egyre többen élnek a szabadban, ház, lakás híján, és így nem terhelik környezetüket a szennyező építőanyagokkal!
 
-Ennél frappánsabb végszót el sem képzelhetnénk! Köszönöm az interjút Ügyvezető Igazgató Úr!