artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

ROHU

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

viktoriatours

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. szeptember 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

A Polgármester Úr már tizenkettedik ciklusát tölti a város élén, hála a kétharmados parlamenti többség törvényalkotó tevékenységének. A gazdasági világválság még mindig tombol, így a városvezetés is újabb és újabb bevételnövelő rendeleteket kénytelen hozni.

Ezúttal a buszmegállókban történő várakozásért kell fizetni. Minden megkezdett öt perc két jüan (az Európai Unió hivatalos pénzneme) lesz személyenként. De lehet majd álló- és ülőbérletet is váltani, attól függően, hogy van-e pad a buszmegállóban vagy nincs. A rendelet betartatásáért a Nova Kanál Kft. (a Nova Villa Kft. jogutódja), gondoskodik. Az ebadót nem vezetik be, ellenben akiknek nincsen kutyája, annak kell fizetnie, ugyanakkor külön rendeletben tiltják meg az ebtartást. Aki illegálisan kutyát tart, büntetőfeljelentéssel számolhat. 
A BUSE pályát körbefalazzák, és tetőszerkezetet építenek fölé, hátha a futsalosoknál megszokott teremfíling kimozdítja a csapatot a megye egyből. Apropó futsal! A fiúk töretlenül menetelnek a spanyol élvonalban, ugyanis a magyar bajnokág már nem jelent nagy kihívást a csapat számára.
A baptista imaház ismét összeomlik (immáron negyedszer), de acélfalakkal megerősítve, újraépítik.
 
Kínai befektetők özönlik el a várost, a Bessenyei lakótelepet elnevezik Mao Ce- tung lakóközpontnak, a játszótéren buddhista templomot építenek. A kínai tőke érkezésével egy időben fellendül az idegenforgalom. A Katalin Motel új egységet nyit a város déli részén, a neve József Motel lesz.  Egy már visszavonult neves portugál futballista megvásárolja a Bella Costa éttermet, és Rui Costa néven mediterrán ízeket kínálva, tovább működteti azt. A Bihar Termálliget tovább bővül, a Nadányi Zoltán Művelődési Központ színháztermében medencét alakítanak ki, így közvetlenül a medencéből élvezhető a „Ki a hunyó, avagy Bubus” című feledhetetlen színdarab 859. előadása.
A Népligeti úti kiserdőt körbekerítik, és vadas parkot alakítanak ki, ám egyelőre csak etióp vadtücsköket telepítenek bele, így kevésbé látványos a produkció. A Tardy utcán a retró jegyében felszedik az aszfaltot, ami azt jelenti, hogy újra macskaköves úton juthatunk el a Gróf Tisza István Kórházig, amely egyébként egybeépül a Herpály Presszóval, így leegyszerűsödik a szombat esti alkoholmámorban szenvedők megfelelő kezelési helyre juttatása is!
A kórház egyes osztályai kiköltöznek a város egyéb épületeibe, a pszichiátria például a Vigyorgó Presszó helyén működik majd. Elkerülhetetlenek lesznek az iskola-összevonások is, természetesen a költségmegtakarítások miatt. A József Attila Általános Iskolát összevonják a József Attila lakóteleppel, így a tanítók közvetlenül a diákok otthonaiban tarthatják meg óráikat. A Bessenyei György Szakközépiskola Eötvös József Tagintézményét a közeli távolsági buszpályaudvarral vonják össze, így a tanulóknak le sem kell szállni a járatokról, a tanárok mennek fel hozzájuk, a buszokba.
A vasútállomás helyén egy multifunkciós, több tízezer négyzetméteres üzletközpont épül, mely a közeli Sáp és Mezőpeterd felől érkező bevásárlóturisták ezreire számít. Ismét megújul a Szent István tér, a meglévő épületeket is elbontják, hogy minél többen élvezhessék állami ünnepeken Bódi Guszti és Margó fantasztikus zeneszámait. A Kálvin tér alatt mélygarázs épül, amely annyira mélyen lesz, hogy csak szakképzett barlangászok használhatják majd.
A Berettyót kikotorják, szélesítik, és kompjárat indul Berettyószentmártonba. A mintegy kétperces út a városlakóknak ingyenes lesz! A Csonka torony vadász-lesként funkcionál, elsősorban a Polgármesteri Hivatal vendégei fognak innen üregi nyúlra, és őzbakra vadászni. 
A legfontosabb esemény maradt a végére! A már hagyományosan évenként megrendezésre kerülő boncmesteri konferencia, Boncmester Fesztivállá növi ki magát, országos hírnevet szerezve ezzel Bihar fővárosának. A már említett Kálvin téren, az ország különböző egészségügyi intézményeinek képviseletében eljövő boncmesterek kirakodóvásárszerűen elhelyezett sátraikban mutatják be tevékenységüket, csak az adott tájegységre jellemző mesterfogásaikat. A kiállított és frissen boncolt testrészek megvásárolhatók, elvihetők, öregbítve ezzel városunk jó hírnevét, mely 2052-ben remélhetőleg már országos szintű lesz!