artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

ROHU

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

viktoriatours

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. szeptember 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

Néhány napja, az egyik közösségi oldal segítségével megtudtam magamról, hogy 68%-ban vagyok Chuck Norris. Ez a jelentőségteljes tény vezetett oda, hogy beleássam magam az internetes poénkodás egyik legrégibb múltú folyamába, megpróbáljam megérteni, és megértetni a Kedves Olvasóval, miért is viccelődnek oly sokan kis hazánkban ezzel a nagyszerű akciófilm-hőssel.

Chuck Norris, Carlos Ray Norris néven, 1940. március 10-én látta meg a napvilágot („Chuck Norris sohasem kap napszúrást. A Nap lesz rosszu,l ha Chuck Norris hosszasan nézi.”) az Oklahoma állambeli Ryan városban.("Chuck Norris nem megszületett, ő levedlette az anyját.) Zaklatott gyermekkor után,("Chuck Norrist csak egyszer engedték legózni kiskorában. Azóta létezik a Stonehenge.") 18 évesen, egy távol-keleti légi bázison kezdett el dolgozni katonai rendészként, ahol megismerkedett néhány ázsiai harcmodorral. Megtanulta a gyorsaságot ("Chuck Norris olyan gyors, hogy körbeszalad a Föld körül, és tarkón vágja magát."), az erőt (" Chuck Norris nem emeli meg magát fekvőtámasznál, a földet nyomja lejjebb.), a kitartást ("Ha elsőre nem sikerül, nem Te vagy Chuck Norris."), és a szerencsét ("Chuck Norris tele tárral is játszott már orosz rulettet, és nyert."), saját maga szolgálatába állítani. 1962-ben szerelt le a hadseregtől, ahol egyetlen percet sem harcolt, majd családot alapított, és megnyitotta karateiskola-hálózatát. („Egyszer megpróbálták Chuck Norrist klónozni, de az új egyed rögtön egy pörgőrúgással megölte saját magát.”)

A hatvanas évek végén versenyezni kezdett, mely a belépőt jelentette számára Hollywood előszobájába. Találkozott Bruce Lee-vel („Az a jelenet, amelyben Bruce Lee legyőzte Chuck Norrist, a filmtörténet legdrágább vizuális effektje volt.”), aki óriási hatással volt rá, tulajdonképpen ekkor döntött úgy, hogy a versenyzést feladva belekóstol a színészmesterségbe. A hetvenes évek elején színésziskolába járt, majd 1977-ben leforgatta első olyan filmjét, melynek Ő volt a főszereplője. A karrier beindult, nagy költségvetésű akciófilmek tucatjaiban játszott Norris, („Egy díjkiosztó gálán valaki rátámadt Chuck Norrisra…de Ő sikeresen megvédte a testőreit.”) ám a kilencvenes évek elejére elfogyott a levegő filmjei alól, és hősünk a televíziós filmipar felé kezdett kacsintgatni.

1993-ban kezdte el forgatni minden filmsorozatok alfáját és ómegáját, a világszerte hatalmas sikert aratott Walker a texasi kopó című filmeposz-zuhatagot. A cowboykalapos texas ranger tarkóhajas bundesliga-frizurával („Chuck Norris a víz alatt is meg tudja szárítani a haját.”), és totálarcos szőrmedvénnyel pászítva nyolc évadot futott a CBS-en, és persze mi magyar nézők is megkaptuk az adagunkat a kétezres évek elején, a csigatévé (tv2) jóvoltából.

Hatalmas autós üldözések, végeláthatatlan verekedések, kíméletlen pörgőrúgások váltották egymást cikázva a képernyőn, mi pedig alig tudtuk kapkodni a fejünket. Megismerhettük Norris kíméletlen oldalát („Chuck Norrisnak még nem volt halálközeli élménye, de a halálnak már volt Chuck Norris-közeli élménye.”), drukkolhattunk neki lehetetlen küldetései során („Chuck Norris egyszer eldobott egy kézigránátot, és meghalt húsz ember…aztán felrobbant a gránát.”), szoríthattunk életéért, könnyezhettünk romantikus énjén („Chuck Norris meg tudja ríkatni a hagymát.”),"áll-leesve" figyelhettük félelmet nem ismerő harcmodorát.

 („Chuck Norris az éjjeli lámpa fényénél alszik. Nem azért, mert fél a sötétben, hanem azért mert a sötét fél Tőle.”).

Tulajdonképpen ennek a sorozatnak köszönhetjük az internetes ökörködés elindulását is, hiszen a nézők felfigyeltek Norris fantasztikus, már-már Isteni („ Isten 6 nap alatt teremtette a Világot, miután Chuck Norris megteremtette Istent.”) képességeire, és ezt éles gúny tárgyává téve, a Chuck Norris-viccek önálló életet kezdtek a világhálón. Az erős irónia azonban idővel eltűnt, és helyét átvette a kedveskedő viccelődés!

A kétezres évek közepén kezdődtek a cikizések, aztán ez egy kicsit alább hagyott, míg végül a közösségi oldalak megjelenésével újra "felfedezték" maguknak a felhasználók Chuck Norrist, és az ő fantasztikus képességeit.(„Chuck Norris nem hord karórát, Ő dönti el mennyi az idő.”)

Népszerűsége cseppet sem csökkent a Walker...2006-os megszűnése után.

Néhány hét múlva 72-dik életévébe lép („ Chuck Norris nem öregszik, a Föld fiatalodik.”), de ugyanolyan aktív, mint filmes karrierje idején. Houston közeli birtokán él ikergyermekeivel, pihen („ Chuck Norris sohasem tarol bowlingban. Ledönt egy bábut, a többi kilenc pedig elájul.”) rengeteget jótékonykodik, karateiskoláját igazgatja, és akciófilm-hősöket fedez föl.