artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

ROHU

gazdatavasz

egeszsegesvaros

helyijárat

viktoriatours

aurabannermedium2

LizArt Design hajas

BoPi nyito banner uj

zoldvaros

2021. szeptember 26. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ

veradas

ZöldVáros Szerelempark

coaching2

koboreb

A Valentin-nap remek alkalom egy közös főzőcskézésre kedvesünkkel. A finom ízek, az intim konyhai hangulat méltó felvezetése lehet egy fergeteges szerelmes éjszakának. Receptjeinket kedvcsinálónak ajánljuk a mai estéhez, jó étvágyat, sok sikert, és gyors lábadozást kívánunk!

Szívleves
Vegyünk egy közepes méretű házi sertést (sus scrofa domestica), öljük le EU szabvány szerint, bontsuk fel, és vegyük ki a szívét. Az előzőleg kartonpapírból kivágott klasszikus szív-formát a sertésszívre helyezve, éles késsel szabjunk le kicsi formás szíveket, majd tisztítsuk meg az alvadt vértől. Mindezt lehetőleg a Titanic című film híres főcímdalának ("My heart will go on") hallgatása alatt tegyük, és mindeközben sűrűn vessünk szerelmes pillantásokat kedvesünkre, hogy tudjuk őt időben elkapni, ha az ájulás kerülgetné.
Tegyünk föl négy liter vizet abból a vízből, amellyel a szívet tisztítottuk, majd  alaposan főzzük fel a levet, és készüljünk elő a betét feldarabolásához. Mindenképpen olyan betétet használjunk, amelynek van valamilyen szerelmes üzenete, esetleg egy szív a csomagolásán, vagy más egyéb. Nem szükséges szuper nedvszívó képességű, és a legmárkásabb kiadású, elég egy közönséges betét is. Miután végeztünk a feldarabolással, keverjük a főzőléhez a levesbetétet, és egy magyaros rántással (Hórukk!), sűrítsük be. Leveses csészében tálaljuk, apró lucerna szemekkel díszítsük.
 
Töltött tanga
Kedves férfitársaim felcsillanó szemeit látom magam előtt amidőn az étel nevét olvassák; nem, sajnos a nevezett pillekönnyű fehérnemű nem azzal van töltve amire Önök gondolnak, hanem egy különleges ízű krémmel.
Ez egy tipikusan kétszemélyes étel, mely leginkább egy finom gyertyafényes vacsora megkoronázásaként, a hölgy által elkészítve, és mint főétel kerülhet a szerelmesek asztalára.
Első lépésben szedjünk össze mindent, ami összefüggésbe hozható kedvesünkkel. Hozzánk írt szerelmes levelek, ajándékba kapott parfümök üres üvegei, szerelmes dalokat, és filmeket tartalmazó adathordozók, szülinapra, korábbi Valentin-napra kapott ékszerek, bizsuk... Ezeket a szép emlékeket egy közönséges ipari húsdarálóban apróra daráljuk, majd fűszerpaprikával, és poliuretán bázisú, diszperziós ragasztóval vegyítjük el. Egy nagyméretű szívlapáttal csomómentesre keverjük, hozzáadunk két evőkanálnyi Holt-tengeri fürdősót, és fél liter Dithane M45-ös növényvédő permetlevet. A ragasztó jól formázhatóvá, krémessé teszi a pépet, de az igazi ízt a fürdősó, és a permetlé adja meg.
Ezután az előkészített, azaz kimosott és jól beáztatott tangát vesszük kezelésbe. Elvágjuk a spagettipántot, és ízléses kis hurkákat készítünk a megtöltött bugyiból. Nagyon vigyázzunk, hogy ne olyan tangát használjunk az étel készítésekor, amely "azon" a helyen ki van vágva, ugyanis a töltelék könnyen kifolyhat. A kis hurkákat előmelegített sütőben sütjük pecsenyepirosra. Köretnek csőben sült puszpánggyökér, vagy sajtfelfújt ajánlott!
 
Csokis-túrós boxeralsó
Egy nagyon finom desszerttel zárom receptajánló soraimat, melyet férfitársaim készítsenek inkább el, szerelemmel bőszen telített állapotban. Ennél a finomságnál a legfontosabb teendőnk a megfelelő boxeralsó kiválasztása. Ajánlatos egy olyan szakemberrel üzletről-üzletre járni, aki ért ehhez  a nagyon fontos alapanyaghoz, netán otthon is tart belőle egyet-kettőt. Üzletet írtam imént, de inkább tenyésztőket kellet volna említenem, hiszen a legminőségibb boxerek náluk találhatóak, és így természetesen a legjobb boxeralsókkal is ők rendelkeznek. 
 
Vegyük meg tehát a boxert, simogassuk, adjunk neki vizet, tápot, majd fényesítsük ki a szőrét.
Már ekkor készítsük elő a kutya alsó részét (hiszen nekünk csak arra van szükségünk ehhez az édességhez), igazgassuk meg a lábakat, rendezgessük el a kósza szőrszálakat. Miután ezt megtettük, rakjuk be a boxert egy sokkoló hűtőkamrába, és előbb melegítsük fel +70 Celsius fokra, majd 240 perc alatt hűtsük le -18 Celsiusra. Óvatosan vegyük ki a kutyát (ügyeljünk arra, hogy semmi ne törjön le róla), és éles késsel válasszuk el a felső részt az alsó résztől. Ezt az elválasztást célszerű a hűtés előtt megtenni, így egy csomó kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat. A boxeralsót ezután hűtött közegben kenjük be csokimázzal, és formázzunk a tetején fehér szívet, cukrozott túró felhasználásával. Célszerű egészben tárolni, és még a felengedés előtt elfogyasztani! Ez a desszert állatvédő szerelmes pároknak nem ajánlott!
 
(A fenti receptek természetesen csak egy lázas képzelet szüleményei, elkészítésük semmilyen formában nem javasolt!)