artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 21. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült oldalas hagymás tört burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (500 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Tejfölös szelet tésztával

Heti "B" menü:

Zöldborsóleves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

 „Az Európai Bizottság kifogásai gyorsan és könnyen orvosolhatóak.”- mondta Orbán Viktor az Európai Parlament szerdai ülésén. A közvéleményt hetek óta foglalkoztató ügy érdemi részéről, azokról a bizonyos kifogásokról azonban, amelyekről, néhány semmitmondó közleményen kívül vajmi keveset tudhatunk, senki nem beszélt részletesen....eddig a pillanatig!

Szigorúan titkos riporterünknek, aki a Brüsszel – Strasbourg - Furta (ez utóbbi településen nőtt fel, és vált tapasztalt újságíróvá a Furta News munkatársaként), „aranyháromszögben” tevékenykedik, sikerült szigorúan titkos eszközökkel, szigorúan titkos dokumentumok közelébe férkőznie! Lássuk hát, mi az EU baja velünk!
 
Az első kifogás a jegybanktörvénnyel foglalkozik. Manuel Barroso itt azt kritizálja élesen, hogy az EU régebbi országaival ellentétben, Magyarországon a mozijegyek és a színházjegyek is beletartoznak abba az úgynevezett jegykörbe, amelyet az adott ország jegybankja forgalmazhat, illetve kibocsájthat. Németországban kifejezetten csak a közlekedési társaságok buszjegyeit, vasúti tikettjeit nyomtathatja a Bundesbank, de Hollandiában is csak a kiállításokra, illetve zenés mulatságokra kibocsátott belépőjegyekkel foglalkozhat a központi bank. Új Alkotmányunk ezt a kört bővítette a már említett jegyekkel, illetve tervbe van véve a sporteseményekre szóló jegyekkel, belépőkkel kapcsolatos bővítés is. Barroso felszólítja a magyar miniszterelnököt, hogy töröljék el az inkriminált törvényt és alkossanak újat, melyben deklarálják, hogy például egy X-Faktor koncertre szóló jegyet, csak a tagállamok kötelező egyeztetése után bocsát ki  a magyar jegybank.
 
A következő probléma a bírók nyugdíjkorhatárának csökkentése, amely önmagában nem is lenne probléma, ha a Magyar Kormány nem egészítette volna ki, a partjelzők, asszisztensek, vonalbírók, és egyéb bírók (kisbírók, Bíró Ica stb.) korhatárcsökkentésével. A törvény megalkotásában egyébként részt vett Puhl Sándor is, akit négyszer választottak meg a világ legjobb játékvezetőjének, és aki szerint az, hogy 70-ről 62 évre szállítják le a bírók nyugdíjkorhatárát, csak jót tesz a magyar focinak például, mert nem kell járókeretet biztosítani a rendezőknek a mérkőzések játékvezetői számára.
 
A harmadik kérdéskör, amely kiverte a biztosítékot az Európai Bizottság vezető tisztségviselői körében, az a Jóri András korábbi adatvédelmi biztos függetlenségét sértő eljárások sokasága. Itt szintén maga Manuel Barroso kifogásolta Orbán Viktornak írott levelében azt, hogy a Magyar Kormány Jóri András fotóját, mely egy sikeres evezős túra végén ábrázolja az adatvédelmi szakembert, izzadt meztelen felsőtesttel, orvul feltöltötte több online társkereső oldalra, és az elmúlt hetekben néhány vakrandit is szervezett számára Budapesten. Sőt, mi több, a  Bizottság több tagja látta Jóri urat több babaruhákat és kellékeket árusító üzletben egy szőke hölggyel, amiről ők arra következtettek, hogy Orbán Viktor korlátozni akarta Jóri András függetlenségét, és akarata ellenére próbálta őt megházasítani. 
Mint tudjuk, a sokszor említett Úr ma már nem adatvédelmi biztos, és az új pályázatba azóta bekerült egy olyan passzus, mely szerint csak nős köztisztviselők pályázhatnak e felelősségteljes posztra.
 
Nos, kedves Olvasók, mint azt szigorúan titkos riporterünk beszámolójában olvashatták, a helyzet nem túl rózsás, mondhatni drámai. Végre tudjuk, mi miatt állít minket pellengérre Európa szerencsésebbik fele.