artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tom Cruise helyére állt az Emirates utaskísérője 828 méter magasan.

2021 nyarán mi is bemutattuk azt a videót, melyben az Emirates egy kaszkadőrnővel együttműködve a világ legmagasabb épületének tetejéről, a Burdzs Kalifáról üzent az embereknek. Ismét a világ legmagasabb épületének tetejéről üzent a légiutaskísérő – videó!

Most újraforgatták a filmet egy látványos kiegészítéssel: a légikísérők egyenruháját viselő kaszkadőr a dubaji világkiállításra invitálja a nézőközönséget, miközben körberepüli egy, a világkiállítás színeibe öltöztetett A380-as óriásgép.

Emirates BurjKhalifa
"Még mindig itt vagyok"

Fotó: Emirates

A film forgatását gondos, mindenre kiterjedő tervezés előzte meg: repülési tervet készítettek, elemezték a kockázatokat, számba vették az összes időjárási helyzetet. Az Emirates pilótái az A380-as repülőgép szimulátorán gyakorolták nemcsak a manővereket, de a többi résztvevővel történő kommunikációt is. Íme a videó:

See you at Dubai Expo | Emirates

A gondosan megkoreografált repülés során az A380-as repülőgép alacsonyan, mindössze kb. 830 méteren, pontosan a Burdzs Kalifa magasságában repült. A gép 145 csomós sebességgel haladt (egy A380-as átlagos utazósebessége körülbelül 480 csomó), amire azért volt szükség, hogy szűk sugarú köröket tudjon tenni az épület körül. Az Emirates óriásgépe összesen 11 kört tett meg a Burdzs Kalifa felett a forgatás során. Bár úgy tűnt, mintha a repülőgép nagyon közel repült volna a kaszkadőrnőhöz, valójában több mint fél mérföldre volt tőle. Az alábbi videó bemutatja, hogyan készült a felvétel:

We did it again | Emirates

A dubaji világkiállítás március 31-ig látogatható. Az expón helyet kapott kiállítások bemutatják az emberi fejlődést, a technológia, a kultúra, a művészet, a zene, a gasztronómia, a sport és sok más terület legújabb vívmányait, emellett több mint 190 ország, köztük Magyarország pavilonja várja a látogatókat. Az Emirates azon utasai, akik a nyitva tartás ideje alatt Dubajba látogatnak vagy átszállnak a városban, ingyenes napi belépőt kapnak a világkiállításra.

Emirates BurjKhalifa 2
A végén az integetés sem maradt el

Fotó: Emirates

You have no rights to post comments