artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A koronavírus-világjárvány nehezen akar a múlt homályába merülni. A dél-afrikai variáns miatt, melyet omikron néven ismerhetett meg a világ, több országban is új szabályokat léptettek életbe a döntéshozók. Tekintsünk át, hogy milyen új előírásoknak kell megfelelnie azoknak, akik Ausztriát, Görögországot, Olaszországot vagy Ciprust szemelték ki következő úti céljuknak.

Ausztria

A szomszédos Ausztria egy sokak számára nehezítést okozó új szigorítást vezetett be január harmadikától, miszerint a Johnson&Johnson cég által kifejlesztett, egyadagos vakcinát ezentúl nem ismerik el teljes értékű oltásként.

Így ezentúl az országba történő belépéshez a Johnson&Johnson vakcinával oltott utazóknak muszáj lesz felvenniük egy második oltást is, amihez az osztrák egészségügyi minisztérium a Pfizer és a Moderna cégek oltóanyagait javasolja.

gorogorszag omikron

Görögország

Ausztriától eltérően, a görög kormány inkább a lazítások mellett tette le a voksát. Ennek első lépéseként Görögországban január 1-től kezdve tíz nap helyett már csak öt napot kell karanténban töltenie a koronavírus betegséget elkapó személyeknek.

Hasonlóan lépett Spanyolország is, ahol a pozitív mintavétel után az eddig 10 nap helyett már csak 7 napot kell karanténban tölteni.

Olaszország

A görögök enyhítettek, Ausztria szigorított, Olaszország pedig enyhített is meg szigorított is. 2022. január 10-től Olaszországban csak az oltottak és a betegségből felgyógyult személyek vehetnek igénybe szállódai szolgáltatásokat, használhatják a tömegközlekedési eszközöket, vagy vehetnek részt a zárt térben zajló rendezvényeken, eseményeken. Az újonnan bevezetésre került szabályok a rendkívüli állapot végéig maradnak érvényben, ami jelenleg március 31-ig tart.

Enyhítés történt ugyanakkor azoknak a kontaktszemélyeknek, akik igazoltan találkoztak koronavírusos személlyel, de rendelkeznek oltással – csak akkor érvényes, ha már megkapták az emlékeztető oltást, vagy a második adag óta nem telt el 120 napnál hosszabb idő – vagy egyszer már felgyógyultak a betegségből. Részükre az olasz kormány eltörölte a kötelező karantént.

Ciprus

2022. január 4-től január 15-ig a Ciprusra érkező turistáknak az utazás megkezdése előtt 48 órán belül el kell végeznie egy PCR-tesztet, melynek eredménye feltétele az országba történő beutazásnak. Ezenfelül minden 12 évesnél idősebb utazónak el kell végeznie egy második PCR-tesztet is az országba történő érkezésekor, függetlenül attól, hogy melyik országból érkezik, van-e oltása vagy felgyógyult-e már a betegségből. A ciprusi vizsgálat költségeit az utazónak magának kell fizetnie, ami átlagosan 15 – 19 euró.

Források:

You have no rights to post comments