precizbanner

helyijárat

2020. január 28. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lebbencsleves

Búbos csirkemell fűszeres bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

"B" menü:

Gyümölcsleves

Rizses hús

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Dr. Szél Edit belgyógyász és kardiológus főorvos Berettyóújfalu szívében igényes, modern, ugyanakkor barátságos és nyugodt környezetben, a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel felszerelt rendelőjében várja betegeit belgyógyászati és kardiológiai jellegű problémáikkal. Ellátogattunk hozzá, és kértük,  mutassa be új szolgáltatását és a Millennium úti rendelőt a Berettyóhír olvasóinak.

A magánrendelőbe érkező beteg elsőként a nyugalmat és diszkréciót sugárzó váróterembe lép, és mivel ide mindenki előzetes bejelentkezés alapján érkezik, szinte azonnal a tágas, letisztult, modern rendelőben találja magát. A gondosan és ízlésesen kialakított enteriőr a meghitt orvos-beteg kapcsolat megteremtését igyekszik elősegíteni, amihez dr. Szél Edit főorvos kedves, mosolygós egyénisége nagyban hozzájárul. A színvonalas ellátást a főorvosnő szakmai tudásán és tapasztalatán túl a rendelő modern diagnosztikai berendezése (EKG, csúcskategóriás szív ultrahang készülék, terheléses EKG rendszer, 24 órás EKG és vérnyomásmonitorok stb.) biztosítja.

Városunkban szinte mindenki ismeri a doktornőt, hiszen nemrég még a Gróf Tisza István Kórház Belgyógyászati Osztályának főorvosaként dolgozott, mégis megtenné, hogy néhány szóban bemutatkozik az olvasóinknak? 

IMG 5958Berettyóújfaluban születtem, a középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem, majd a Debreceni Egyetem általános orvosi karára jártam. 2002-ben a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Belgyógyászati Osztályán helyezkedtem el, ahol nagyon sokat tanultam mentoraimtól. 2007-ben belgyógyászatból, 2014-ben kardiológiából szakvizsgáztam és még abban az évben szívultrahang specializációs licenc vizsgát tettem. 2 évig a Debreceni Kardiológiai Klinikán dolgoztam, ahol nagyon jó szakmai és személyes kapcsolataim alakultak ki, melyeknek köszönhetően hatékonyan tudom tovább irányítani a betegeimet a megfelelő specialistához, amennyiben szükséges. Ez egy nagyon szép és egyben nehéz időszaka is volt az életemnek, hiszen egy kórházi orvos úgy érezheti nem könnyű feladat megállni a helyét egy Klinikai Központban, de ha sikerül, akkor az rengeteg erőt, energiát, önbizalmat ad a továbbiakban. Nagyon jó érzés, amikor szakmailag elismerik az ember munkáját, boldog vagyok, hogy ezt megélhettem, mert ennek köszönhetem azt is, hogy most volt erőm váltani, vállalni a változással járó -úgy érzem életemben már szükséges- új motivációkat,  kihívásokat.

Ezek szerint a kórházban már nem fogad betegeket?

A kórházi munkát teljesen nem fejeztem be, csupán a Belgyógyászati Osztályon végzett munkát nem folytatom. Maximalista vagyok, igyekszem a rám bízott feladatokat a tőlem telhető legalaposabb módon, a szakma szabályait figyelembe véve elvégezni.  Fontos volt azonban szem előtt tartanom a munka és a család közötti egyensúlyt is, melyre az ügyeletek, hétvégeken végzett munka mellett így már nem volt lehetőségem. Ezért a Gróf Tisza István Kórházban az eddig megszokott időpontokban heti egy-egy alkalommal - keddenként a szívultrahang, péntekenként a kardiológiai - szakrendelőben továbbra is ellátom a betegeket, és új feladatként  a sürgősségi osztály munkáját segítem.

Milyen előnyökhöz juthat az, aki a magánrendelőjében keresi fel Önt?

Mint köztudott, az állami egészségügyi intézménybe érkező beteg ellátására meghatározott időt fordíthat egy orvos a szoros előjegyzések miatt. Ezzel szemben magánrendelésemen teljesen a páciens igényeihez tudok alkalmazkodni, ami mind a beteg egészségi állapotára, mind a munkából történő kiesésére nézve pozitívumnak, előnynek mondható. Már a bejelentkezéskor érdeklődöm a beteg panaszai felől, így fel tudom előre becsülni mennyi időt vesz majd igénybe a vizsgálat, és aszerint kalkulálom az időbeosztásom. A magánrendelőmben lehetőség van azonnal szívultrahang vizsgálatot végezni, ha nincs ellenjavallata azonnal el tudjuk végezni a terheléses EKG vizsgálatot vagy akár egy 24 órás monitor készüléket is fel tudok helyezni. Így a betegeknek a munkájukból kevesebb alkalommal szükséges kimaradniuk, ami a páciens számára mindenképpen előny, és természetesen számomra is megelégedést jelent a hatékony, gyors ellátás.  

Ahogyan eddig is, szívesen vállalom diabeteses betegek ellátását, terápia beállítását és gondozását is. Lehetőség van már meglévő gyógyszeres javaslatok meghosszabbítására, szükséges terápiaváltoztatás esetén új gyógyszeres javaslatok kiadására, mind a tablettával illetve az inzulinnal kezelt betegek esetében is.

Magánrendelőmben ugyanolyan feltételekkel tudom fogadni és ellátni az egészségbiztosítással nem rendelkező külföldi pácienseket, mint a belföldieket, ha a vizsgálatok indokolják és a beteg igényli, a betegút megszervezésében is segítséget tudok nyújtani.

IMG 5943kardiologia 08IMG 5944

Tudom, hogy fontosnak tartja a prevenciót a gyógyításban,  milyen eszközei vannak ennek elősegítésére?

Diagnosztikai eszközeim teljes körű non-invazív kardiológiai kivizsgálást tesznek lehetővé. Lehetőség van a szívritmuszavarok monitorozására Holter EKG készülékeimmel, 24 órás vérnyomás monitorozásra a magas vérnyomás betegség megállapítása, terápia hatékonyságának megítélése céljából.  Különféle vizsgálati csomagokat állítottam össze a pácienseim részére - mint például menedzserszűrés, általános belgyógyászati- illetve kardiológiai szűrőcsomagok - amelyek kedvezőbb áron érhetők el, mint az egyes vizsgálatok külön-külön. Az egészségre való odafigyelés, szűrővizsgálatok iránti igény, egészségtudatosság örvendetes módon kialakulóban van, ez nagy jelentőséggel bír a betegségmegelőzésben. Ez azért is nagyon fontos, mert a kardiovaszkuláris megbetegedések világszerte vezetik a halálozási statisztikákat. Időben történő kivizsgálás, szűrés esetén, bizonyos szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzhetők lennének, mint pl. a stroke, a szívinfarktus vagy mint a 2-es típusú cukorbetegség és annak szövődményei.

Tervezem, hogy rendszeresen tájékoztató bejegyzéseket  fogok megjelentetni változó témában betegségekről, tünetekről, mely  segít a pácienseknek a tünetek és panaszok közötti eligazodásban és felhívja az érintett betegek figyelmét a rendszeres odafigyelés és gondozás fontosságára.

A közeljövőben szolgáltatásaimat ajándékkártya formájában is elérhetővé kívánom tenni bízva abban, hogy az egészségtudatos páciensek bármilyen alkalomra szívesen ajándékoznak majd egészségügyi szűrőcsomagot szeretteiknek.

IMG 5948

A szolgáltatásokról részletesen:

Kardiológiai szakvizsgálat

A kardiológia a szív és keringési rendszer betegségeivel foglalkozik, mellkasi fájdalom,ritmuszavar érzés, lábdagadás, magas vérnyomás értékek, fulladás észlelése esetén forduljon kardiológushoz.

Belgyógyászati szakvizsgálat

A belgyógyászat az egész testre kiterjedő belső betegségek felismerésével és kezelésével foglalkozik pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, pajzsmirigy betegségei, gyomorpanaszok, fejfájás...

Nyugalmi 12 elvezetéses EKG

A szív elektromos tevékenységét ábrázolja. Segítségével az esetleges ingerképzési és vezetési zavarokat, és korábbi szívizominfarktus, illetve aktuális szívizom-vérellátási zavart mutathatjuk ki.

Szívultrahang vizsgálat

Helyben azonnal a betegvizsgálatot követően csúcskategóriás, vadonatúj szívultrahang készülékkel vizsgálat történik. A vizsgálat közben a beteg monitoron tudja követni a látottakat.

ABPM

24 órás vérnyomás monitorozás elérhető, szakvizsgálat napján , amennyiben szükséges azonnal felhelyezem a készüléket. Ezzel valósítható meg a vérnyomás terápia tökéletes kontrollja.

HOLTER EKG monitorozás

Bármilyen ritmuszavar gyanúja esetén annak kimutatása céljából a vizsgálat napján, amennyiben szükséges a készüléket felhelyezzük, mely 24 órán át rögzíti a a beteg szívműködését.

Terheléses EKG vizsgálat

Speciális szobakerékpárral, folyamatos EKG és vérnyomás monitorozás mellett történik a vizsgálat, mely a szív-érrendszer terhelhetőségét illetve a terhelés kapcsán létrejött változásait regisztrálja.

Magas vérnyomás gyógyszeres beállítása

A magas vérnyomás napjainkban népbetegség, egyre fiatalabb korosztályt súlyt. Egyénre szabott gyógyszeres beállítás és szövődményfelmérés szükséges. ABPM-mel 24 órás monitorozás elérhető.

Cukorbetegek kezelése, gondozása

Gyógyszerrel és inzulinnal kezelt cukorbetegek gondozása, kezelése. Inzulinokra és gyógyszer készítményekre szakorvosi javaslat kiadása és meghosszabbítása. Kardiológiai rizikófelmérés!

Szakorvosi javaslat gyógyszerre

Amennyiben olyan gyógyszert alkalmaz, melyhez belgyógyász vagy kardiológus szakorvosi javaslata szükséges, úgy előjegyzés és hosszas várakozás nélkül hozzájut a szükséges igazoláshoz.

Sportolók kardiológiai szűrése

Sportolók részére sportorvos javallatára előírt kardiológiai szakvizsgálat (szívultrahang, terheléses EKG) gyors ütemezéssel elérhető magánrendelőmben.

Manager szűrés

A mai rohanó világban szükséges a nagy fizikai és mentális terheléssel járó munkakörben dolgozók kardiológiai állapotfelmérése, a szív teljesítőképességének véleményezése, rizikó felmérése.

Rizikófelmérés

Hirtelen halál kockázatának komplex kardiovaszkuláris felmérése, szív infarktus, szívkoszorúér betegség szűrése, megelőzése. Diabetes rizikó felmérése.

Gépjármű vezetői eü. szakvélemény

Krónikus szív- érrendszeri betegségben, cukorbetegségben egyéb belgyógyászati betegségben szenvedő betegek részére szakorvosi szakvéleményt adok, hogy háziorvosa igazolást tudjon kiadni.

Konzultáció és másodvélemény

Korábbi kivizsgálása kapcsán amennyiben betegségével, annak hosszútávú kimenetelével, kezelésével kapcsolatban kérdései merülnek fel, melyre addig nem kapott kielégítő választ, erre lehetősége adódik.

Vizsgálati díjak 2019.07

kardiologia 01

Berettyóújfalu Millennium út. 5/5. (a Postával szemben)

Időpont egyeztetés : +36 20 549 00 18 

Bármelyik napon hívható a telefonszám, amennyiben valamilyen okból nem tudom fogadni a hívást, hívószám kijelzés esetén visszahívom.

A bejelentkezésre lehetőség nyílik

FACEBOOK

oldalamon keresztül is.


Kapcsolódó cikkek:

Szóljon hozzá!