artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Berettyó Cápák csapata ezúttal Hódmezővásárhelyen, a IV. CONSOLIS ASA NEMZETKÖZI SZENIOR ÚSZÓVERSENY-en ugrott medencébe.

Az egyesületet az egyik legrutinosabb versenyzője, Lukács Dorina mellett, Németi Zsolt és Kisikán Tibor képviselte a verseny mindkét napján. Tibornak ez volt az első versenye, két 6. helyezést szerzett 50 gyorsból és 50 mellből. Zsolti hasonlóan szép eredményeket ért el ugyanebben a két számban. Dorina 2 aranyat (50 mell és 100 mell) és 1 bronzérmet (50 gyors) szerzett. Csörsz Gergely az első nap vett részt a versenyen, 400 vegyesen és 200 mellen egyaránt első helyen végzett.

Lukács Dorina Budapesten a Semmelweis Nemzetközi Rövidpályás Úszókupán is képviselte csapatunkat, ahol 50 mellen aranyérmet szerzett.

A békéscsabai Árpád uszoda adott otthont a hétvégén megrendezésre kerülő XXV. Nemzetközi Szenior Úszóversenynek.

A Gáspár Ervin emlékversenynek elkeresztelt megmérettetésen a Berettyó Cápák is képviseltették magukat Mészáros András és Molnár István részvételével. Mindketten 100 m gyors és 50m mellúszásban álltak rajthoz. Csapatunk Bandibá’-ja gyorson 3. míg mellúszásban 2. helyen ért célba. István is bronzérmet szerzett gyorson, míg a rövidebb távon negyedikként csapott célba.

Gratulálunk Nekik!

2024. február 9-én került megrendezésre városunkban a I. és II. korcsoportos körzeti Diákolimpia Junior Sportfesztivál, melynek a Kabos Endre Városi Sportcsarnok adott otthont. KÉPGALÉRIA

Az ide évünk is mozgalmas volt. Részt vettünk a Magyar Szenior Úszók Szövetsége által kiírt több állomásos versenysorozatban. Összesen 29 aranyérmet, 17 ezüstérmet és 24 bronzérmet szereztünk. Valamint sok-sok szép helyezést. Magyar bajnokot is avathattunk több számban. KÉPGALÉRIA

Kabos Endre születésének 117. évfordulója alkalmából 2023. november 5-én az „elegáns bajnok” emléktáblájánál koszorúzással tisztelegtünk a háromszoros olimpiai bajnok magyar vívó előtt, majd a Zsinagóga Kultúrtérben Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere mondott ünnepi köszöntőt. Ezt követően filmvetítéssel, illetve a debreceni Békessy Béla Vívó Klub bemutató foglalkozással várta azt a közel 200 fő negyedik osztályos diákot, akik városunk általános iskoláiból érkeztek az eseményre. KÉPGALÉRIA

Tájékoztatjuk a kedves sportbarátokat, hogy

2023. október 15-én vasárnap

az alábbi kézilabda mérkőzéseink lesznek a

Kabos Endre Városi Sportcsarnokban:

14 órától:  Fiú U20 BMSE - FISE-Újkígyós

16 órától Hajdú-Bihar Vármegyei női bajnokság BMSE - Tiszavasvári SE

noi felnott

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Mint ahogyan arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, idén a Berettyóújfalu is csatlakozott az Európai Bizottság Európai Sporthét elnevezésű kampányához, melynek fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk. A Bihar Termálligetben 2023. szeptember 29-én reggel 8 órakor vette kezdetét a 24 órás úszófesztivál, melyen a város iskolái, munkahelyi és baráti közösségek, egyesületek, és úszni szerető magánszemélyek is részt vettek.

Szeptember 29-én első alkalommal került megrendezésre a 24 órás úszófesztivál az „Európai sporthét” keretében a berettyóújfalui Bihar Termálliget uszodájában.

Berettyóújfalu is csatlakozott az Európai Bizottság Európai Sporthét elnevezésű kampányához, melynek fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk. A Bihar Termálligetben reggel 8 órakor vette kezdetét a 24 órás úszás, melyen a város iskolái, munkahelyi és baráti közösségek, egyesületek, és úszni szerető magánszemélyek is részt vesznek. KÉPGALÉRIA

2023. szeptember 8-án a BUSE pályán került megrendezésre a városi diák sportnap, melyen minden helyi általános iskola részt vett, 150 diák, 2 korosztályos csoportban, fiú-lány elosztásban mérte össze gyorsaságát. Az esemény a Bihari Természetbarát Egyesület szervezésében, az Aktív Magyarország és Berettyóújfalu Városa támogatásával valósult meg.

A rendezvény lebonyolításában segítséget nyújtott a Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület, a Bajnóca Néptánc Egyesület, a Lendület Sport és Szabadidő Egyesület valamint a LizArt Design. KÉPGALÉRIA

A MÁV-Volán-csoport kedvezményes, előre megváltható „VB2023” jegye mindössze 2023 forintért menettérti utazást biztosít az ország bármely pontjáról Budapestre és onnan haza, a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV járatain.

A tegnapi napon rendezték meg a Tisza-tó átúszást Abádszalókon, ahol szélcsendes, napos idő várta a versenyzőket. Kicsiktől a nagyokig, összesen 321 ember teljesítette a 3,6km-es távot. A Berettyó Cápák csapatát Erdei Lívia, legújabb csapattag Bak Csaba, Csörsz Gergely és fia Csörsz Balázs illetve Vigh András képviselte.

A legjobb eredménnyel közülük Livi büszkélkedhet, aki korosztályában a 2. helyen zárt, míg András a dobogóról épp lecsúszva, a 4. helyet könyvelhette el korcsoportjában.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Mint azt a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium közösségi oldaláról megtudtuk, iskolájuk tanulói közül négyen vehettek részt Mariborban, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon 2023. július 23-29 között. Az EYOF keretében Zakor Zalán, Szabadi Milán Anthony, Bredák Dominik és a berettyóújfalui születésű Vida Rókus szerepelt. A fiúkkal erősített csapat bronzmérkőzésen a horvát csapat ellen játszott nagyon izgalmas mérkőzésen 42-43-as végeredménnyel bronzérmet nyert!

Mint arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, a BMSE kézilabda torna megrendezésével szeretne megemlékezni egykori játékosára, az egyesület nemrég elhunyt alelnökére, Hajdú Miklósra. A 2023. augusztus 19-én a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő emléktorna programja az alábbi:

12.00: BMSE - ASK Hajdúszoboszló ifjúsági felkészülési mérkőzés

14.00: BMSE „veteránok” nosztalgia mérkőzése

16.00: BMSE- Kállósemjéni SZSE női felkészülési mérkőzés

17.15: Megemlékező beszédek

18.00: BMSE - ASK Hajdúszoboszló férfi felkészülési mérkőzés

A szervezők minden kedves BMSE szurkolót és kézilabda-barátot szeretettel várnak!

A Cápák az elmúlt időszakban több versenyen is részt vettek, komoly sikerekkel. Részt vettünk a 41. Balaton-átúszáson, a gyulai országos bajnokságon magyar bajnok lett csapatunk tagja és a csongrádi versenyen is képviseltük egyesületünket. 

Újra gyűjtést indított tagjai között a Bihari Vállalkozók Baráti Társasága, amely már sokadik alkalommal bizonyítja, hogy gyors és hathatós segítségükre bármikor számíthat a város. Mint azt Tóth Lászlótól, a társaság elnökétől megtudtuk, most a BMSE vezetésének azt a nemes szándékát szeretnék támogatni, amellyel Berettyóújfalu egy nemrég elhunyt, közismert és köztiszteletben álló polgárára, barátjukra, Hajdú Miklósra kívánnak emlékezni egy kézilabda torna megrendezésével.

Sajnos a sportszervezet költségvetése ennek az eseménynek a megrendezésére nem biztosít fedezetet, ezért fordultak a Bihari Vállalkozók Baráti Társaságához, de lehetőségeihez mérten bárki csatlakozhat a karitatív akcióhoz, és adományával támogathatja a rendezvényt.

Az adományozók az eseményt finanszírozó alapítvány bankszámlaszámára tudják eljuttatni adományaikat:

Berettyó Munkás Sportegyesület
Budapest Bank Zrt
10101243-06286800-01003000

Az adományozási irathoz szükséges adatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várják.

Fotó: Szabó Péter Sándor

A Bihari Lövészklub 2023. május 1-jén rendezte meg a Horogh Gábor és Papp Péter Emlékversenyt, valamint az Általános- és középiskolások légfegyveres lövészversenyét. A rendezvényen összesen 50 versenyző 13 versenyszámban indult. A szervezőktől megtudtuk, a rendezvény célja az alapító tagokra való megemlékezésen túl a lövészsport népszerűsítése és a sportkapcsolatok ápolása.

A Papp Péter Emlékversenyen nyílt irányzékú kispuska 20 lövés fekvő, a Horogh Gábor Emlékversenyen kiskaliberű sportpisztoly 20 pontlövés versenyszámban, az Általános-és középiskolások légfegyveres lövészversenyén pedig az alábbi versenyszámokban lehetett indulni: nyíltirányzékú légpuska 20 lövés, tekebábu lövészet, légpisztoly 20 lövés.

loveszverseny 2023 05 01 05 130 100 100 cloveszverseny 2023 05 01 08 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngloveszverseny 2023 05 01 10 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A díjakat Bónácz János alpolgármester és Pető László Európa- és világbajnok olimpikon sportlövő adta át, az eseményen Papp Péterné, Emike néni is részt vett. A díjátadó után az újonnan kialakított lövész-szoba átadására is sor került,  majd Papp Gyula klubtag finom babgulyással vendégelte meg a jelenlévőket.

KÉPGALÉRIA

Békéscsabán került megrendezésre március 18-19-én a XXIV. Nemzetközi Szenior úszóverseny, ahol a Berettyó Cápák megkezdték 2023-as szereplésüket.

Lukács Dorina, Bányai Tímea és Csörsz Gergely képviselték a csapatot. Összesen 8 számban indultak és mind a 8-at éremmel zárták. Összesített eredményük 5 bronz 1 ezüst és 2 aranyérem.

Gratulálunk a versenyzőknek!

A legjobb légiós támadók közül hárman is a top 4-ben vannak a csapat történetének a legtöbb gólt szerző játékosai között.

A Berettyóújfalui Lendület Sport és Szabadidő Egyesület jégkorongosai ebben az évben is meghívást kaptak Székelyföldre a 3. alkalommal megrendezésre kerülő amatőr jégkorong kupára. A helyi hokisok erre az alkalomra vonattal tervezték az utazást Csíkszeredára. 2023. február 23-án este fél kilenckor gyülekeztek a játékosok és a szurkolók a berettyóújfalui vasútállomáson. A csapat tagjainak nem volt egyszerű a védőfelszereléssel megpakolt táskákkal felszállni és elhelyezkedni a helyjegyes szerelvényen.