Nyomtatás

A képre kattintva GALÉRIA nyílik!

Bozsik Labdarúgó Utánpótlás Program nemzetközi találkozója Berettyóújfaluban.

2012. március 15.
A forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepnapján városunk nemzetközi barátságos mérkőzésnek adott otthont a Morotva-ligetben.
 
Az egyetlen 101-szeres magyar labdarúgó-válogatottról, Bozsik Józsefről elnevezett program kiemelt része a tehetséges labdarúgók kiválasztása és foglalkoztatása. A válogatás már egyesületi szinten megtörténik, majd folytatódik körzeti, alközponti, megyei, regionális és területi szinten. A rostán fennmaradó fiatalokat az MLSZ utánpótlás szakmai stábja veszi gondozásba. Ettől az évtől hangsúlyos szerepet kap a korosztályos válogatottak nemzetközi mérkőzéseken, tornákon való részvétele.
 
Az 1997-es születésű (U-15-ös) kelet-magyarországi területi válogatott ezen a napon a romániai Bihor megye válogatottjával mérkőzött meg. 
A keret gerincét a DVSC, a Nyírsuli és a Diósgyőr játékosai alkotják, őket a HTE – Olasz Focisuli, Szolnok és Balassagyarmat egy-egy játékosa egészítette ki. A mérkőzés a magyar válogatott 2-0 arányú győzelmével ért véget.
 
A felkészülés szempontjából kiemelt fontosságú barátságos mérkőzésnek méltó helyszínt biztosított a Morotva-ligeti műfüves pálya, a vendégek elismerően nyilatkoztak a létesítményről, a kiváló feltételekről. Remélhetőleg a jövőben is alkalom nyílik hasonló, nemzetközi szintű futballrendezvény megszervezésére, annak pedig talán még jobban örülnénk, ha berettyóújfalui játékosokért is lehetne szurkolni.
 
Bukus Péter
alközpontvezető